У Хмельницькому 65 полеглим захисникам присвоїли звання почесного громадянина

У Хмельницькому 65 полеглим захисникам присвоїли звання почесного громадянина

Фото
Укрінформ
Звання "Почесний громадянин Хмельницької міської територіальної громади" присвоєно 65 полеглим на російсько-українській війні захисникам з нагоди Дня Героїв. Відзнаку та грошову винагороду вручили сьогодні увечері в урочистій обстановці їхнім рідним.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Звання "Почесний громадянин Хмельницької міської територіальної громади" отримали 65 воїнів, які загинули на фронті і померли від поранень, отриманих під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України в період військової агресії РФ проти України. На нещодавній сесії міської ради вирішили, що військовослужбовці мають видатні заслуги перед громадою, тому заслуговують на звання почесних, хоч і посмертно.

“Дякую кожному нашому захисникові за жертовність і відданість. Ми повинні пам'ятати усіх, хто віддав життя за Україну, за наше майбутнє, за наших дітей. Дякую усім родинам, низький вам уклін. Вперше мені доводиться вручати такі відзнаки посмертно і я молю Бога, щоби це було востаннє, щоби ми знову могли їх давати лише живим”, - сказав міський голова Олександр Симчишин.

Серед інших отримали відзнаку батьки та сестра Максима Лантвойта зі села Давидківці. Улітку минулого року він був мобілізований до лав ЗСУ. Боронив країну у складі окремої механізованої бригади. Загинув 17 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Терни на Донеччині у віці 34 років.

“Наш Максим жив футболом, мріяв про сім'ю і дітей. Коли отримав повістку, сказав, що виб'є окупанта, повернеться і всі свої плани реалізує. Телефонував з фронту, заспокоював, навіть гуморив. Він врятував п'ятьох побратимів, а сам загинув. Його нагороди нам трішки зігрівають душу”, - сказала сестра полеглого Галина.

У Хмельницькому 65 полеглим захисникам присвоїли звання почесного громадянина / Фото: Лілія Коцюк, Укрінформ

Родинам усіх 65 почесних громадян виплачено грошову винагороду у розмірі 20 мінімальних заробітних плат.

Читайте також: У Хмельницькому на підтримку ЗСУ виділили ще понад ₴85 мільйонів

“Почесний громадянин Хмельницької міської територіальної громади" — це найвища відзнака громади, яка з 1966 року присвоюється місцевим жителям та іноземним громадянам, що мають видатні заслуги і внесли великий особистий внесок в розвиток міста, України й світу. Вже близько 300 осіб отримали такі відзнаки, більшість — учасники АТО/ООС та російсько-української війни, в тому числі посмертно.

Як повідомлялось, у Хмельницькому в День Героїв захисникам подарували квартири та вручили відзнаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-