МОН оголосило донабір заявок на будівництво укриттів у школах п’яти областей

МОН оголосило донабір заявок на будівництво укриттів у школах п’яти областей

Укрінформ
Міністерство освіти та науки оголосило додатковий набір заявок на отримання державної субвенції для капітального ремонту або будівництва укриттів у закладах загальної середньої освіти.

Про це повідомляється на сайті МОН, передає Укрінформ.

"Комісія МОН вже відібрала 50 проєктів на ремонт і будівництво укриттів у межах субвенції, здебільшого це проєкти у 8 прифронтових і прикордонних областях. Їхня загальна вартість — 2,19 млрд гривень. Відповідно до постанови від 12 квітня, для кожної з 8 пріоритетних областей було визначено граничні обсяги субвенції на облаштування безпечних умов у ЗЗСО, частина областей не дібрала необхідної суми, тому на донабір субвенції ще можуть подаватися: Дніпропетровська, Миколаївська, Сумська, Запорізька, Херсонська області. А також проєкти із будівництва укриттів, розпочатих у 2023 році, але за умови, що такі проєкти вже профінансовано та завершено мінімум на 40%", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в МОН, громади, які хочуть податися на фінансову програму, до 28 травня мають долучитися до системи DREAM і внести свої проєкти. Про процедуру внесення проєктів у систему та подачі заявок можна дізнатися за покликанням.

Серед головних умов для подання на субвенцію: наявність проєктно-кошторисної документації на будівництво або капітальний ремонт безпечного місця; у ЗЗСО навчається не менш ніж 200 дітей; підтверджене співфінансування з місцевого бюджету, мінімальний розмір якого відповідає індексу податкоспроможності громади; проєкт повинен бути завершений у цьому році.

Читайте також: Учні повертаються до постійної та очної освіти, але в укриттях немає умов

Важливо, що в межах затвердженого механізму обласні військові адміністрації зможуть переглянути всі проєкти в системі DREAM та сформувати власний перелік пріоритетних проєктів на підставі стратегічного бачення розвитку регіону та безпекової ситуації. Після чого надати свої пропозиції комісії, створеній МОН, яка відповідно до наданих рекомендацій ОВА, обирає та фіналізує список проєктів, які потребують першочергового фінансування в закладах освіти.

Громади, які не отримають кошти на облаштування безпечних освітніх просторів, але мають подані проєкти в DREAM, зможуть залучити кошти з інших джерел, наприклад, від міжнародних партнерів або донорів.

Покроковий процес розподілу субвенції у 2024 році можна переглянути за покликанням.

Як повідомляв Укрінформ, в державному бюджеті України на 2024 рік на будівництво та ремонт укриттів в закладах освіти передбачено 2,5 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-