У Львові відкрили мурал пам’яті захисника України Тараса Березюка

У Львові відкрили мурал пам’яті захисника України Тараса Березюка

Фото
Укрінформ
У День Героїв у Львові відкрили мурал памʼяті Тараса «Сихівського» Березюка - захисника України та учасника Революції гідності.

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає Укрінформ.

Стінопис створив художник Олександр Приймак. «Я не знав Тараса особисто... Познайомившись у процесі роботи з друзями і рідними Тараса, я розумію, наскільки вагомою людиною він був. Для мене дуже цінно і почесно бути частиною увічнення Тараса Березюка», - сказав Приймак.

Він розповів, що створював зображення понад рік: довго працював над ескізом, а потім упродовж восьми місяців наносив зображення.

У Львові відкрили мурал пам’яті захисника України Тараса Березюка / Фото надала Львівська міська рада

Оскільки Березюк уболівав за футбольний клуб «Карпати», наприкінці події його друзі запалили жовто-сині фаєри, як це роблять уболівальники на стадіонах.

Читайте також: У Львові в День Героїв вшанували пам’ять борців за незалежність

Тарас Березюк («Сихівський», «Коцюба») народився 3 січня 1988 року у Львові. Був учасником Революції гідності. Закінчив історичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка. З 2011 року працював викладачем, згодом - завідувачем економіко-технологічного відділення у Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості Національного університету харчових технологій.

Учасник АТО, у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила брав участь у боях за міста Лиман, Лисичанськ та Сєвєродонецьк.

Навчався у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського, отримав звання «молодший лейтенант».

Із початком повномасштабного вторгнення, повернувся до 24-ї окремої механізованої бригади. Загинув у боротьбі з російськими загарбниками.

Березюк похований на Личаківському кладовищі у Львові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-