На Львівщині стартує проєкт «Терапія мандрами» для ветеранів та їхніх сімей

На Львівщині стартує проєкт «Терапія мандрами» для ветеранів та їхніх сімей

Укрінформ
Проєкт «Терапія мандрами», перший захід якого відбудеться 23 травня, передбачає мандрівки Львівщиною, де організовують дозвілля та емоційне розвантаження для воїнів та членів їхніх сімей, які перебувають на реабілітації чи ротації у регіоні.

Про це повідомляє Львівська ОВА, передає Укрінформ.

«Минулого року ми провели три сходження для захисників на найвищі вершини Львівщини та отримали позитивний зворотній зв'язок, тому цього року розширюємо формат проєкту, де впродовж літнього туристичного сезону у нас будуть активності: кінні прогулянки, сходження на гірські вершини, сплави та культурно-пізнавальні екскурсії», – розповів керівник управління туризму та курортів Львівської ОВА Тарас Лозинський.

Перший захід відбудеться у четвер 23 травня. Військовослужбовці помандрують у с. Яструбичі до туристично-культурного центру «Гніздо Яструба», де відбуватиметься патріотичний квест «Шляхами повстанців», заснований на реальних подіях 1942 року.

Всі активності для військовослужбовців та членів їх сімей є безкоштовними та включають трансфер, харчування, вхідні квитки, екскурсії, оренду спорядження та програми на локаціях.

«Такі проєкти є важливими для морально-психологічного стану військовослужбовців. Кожен виконує завдання на своїх рівнях, багато військових після поранень і їм складно адаптуватись. Тому туристичні мандрівки важливі для нашої перемоги, щоб військові бачили, яка багата наша країна з прекрасною природою та чудовими людьми», – зазначив старший солдат 24 ОМБр імені короля Данила Андрій Вітрів.

Читайте також: У Вінниці створили унікальний інклюзивний туристичний маршрут для поранених військових

Військовослужбовців залучатимуть із реабілітаційних центрів та з допомогою крісла «джульєтка» підніматимуть в гори, тим самим підтверджуючи тезу, що гори доступні для кожного.

Бажаючі долучитись до проєкту можуть заповнити анкету на сайті Львівської ОВА.

Проєкт триватиме до кінця вересня. Загалом планується організувати 20 заходів.

Як повідомляв Укрінформ, ветеран війни Євген Бережний у кріслі «джульєтка» піднявся на найвищу гору Львівщини - Пікуй.

«Джульєтка» - це крісло-візок, розроблений у Франції, завдяки якому люди з інвалідністю долають гірські вершини.

Фото: Львівська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-