У Мукачеві малий бізнес та школярі зібрали понад пів мільйона гривень на дрони

У Мукачеві малий бізнес та школярі зібрали понад пів мільйона гривень на дрони

Фото
Укрінформ
У Мукачеві малий бізнес та школярі зібрали понад півмільйона гривень на дрони, їх закупили для підрозділів ЗСУ, де служать мукачівці та військові із Закарпаття.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомили організатори збору волонтери Максим Адаменко та Антон Болдижар.

"Загалом у рамках проєкту "Мукачівські дрони" ми разом з мукачівцями зібрали 526 тисяч гривень - хоча ставили планку 500 тисяч. Половину з цієї суми задонатив місцевий бізнес та небайдужі мешканці міста, другу половину зібрали діти зі шкіл міста Мукачево", - сказав він.

Як повідомив Болдижар, наразі в рамках проєкту закупили 23 дрони з різними характеристиками.

"Це семидюймові камікадзе, восьмидюймові та десятидюймові бомбери. Частину з них зібрали та спаяли інженери-дронарі із Мукачева, частину ми закупили в "Тринадцятій дронарні" із Коростеня", - сказав він.

За словами організаторів проєкту "Мукачівські дрони", відправили бойові пташки в підрозділи, де служать закарпатці та, зокрема, мукачівці - це 70-й батальйон та 68-й окремий батальйон Закарпатської ТрО, підрозділ РУБАК 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

У Мукачеві малий бізнес та школярі зібрали понад пів мільйона гривень на дрони / Фото: Facebook|/Максима Адаменка

Наразі, як кажуть волонтери, збір не згортатимуть, адже люди продовжують донатити, школярі продовжують організовувати ярмарки.

"Війна триває, то ж проєкт будемо продовжувати. Зараз хлопці просять більше саме бомберів - шукаємо для них варіанти, будемо закуповувати та відправляти", - каже Адаменко.

Читайте також: Глава МЗС Латвії пробігла півмарафон - збирали гроші на дрони для України

Як повідомляв Укрінформ, на Львівщині 10-річна Анна Кутна з Городоцької громади передала кошти на придбання двох дронів.

Фото: Фейсбук Максима Адаменка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-