На Миколаївщині треба запровадити посади «ветеранського омбудсмена» в усіх громадах - Кім

На Миколаївщині треба запровадити посади «ветеранського омбудсмена» в усіх громадах - Кім

Укрінформ
На Миколаївщині через значну кількість ветеранів у майбутньому потрібно запровадити посади «ветеранського омбудсмена» в усіх громадах області.

Про це у Телеграмі повідомляє начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім, передає Укрінформ.

«Виходячи з нашого досвіду, вважаю за доцільне запровадження в кожній громаді посади «ветеранського омбудсмена». В області 52 тергромади, є потреба у 156 таких спеціалістах та психологах», - написав Кім.

За його словами, у Миколаївській області до початку повномасштабного вторгнення, на початок 2022 року, дислокувалася одна з найбільших в Україні кількість військових частин - 40 військових частин ЗСУ, Нацгвардії та Державної прикордонної служби у складі чотирьох гарнізонів. Також на території області перебувало близько 25 тис. сімей ветеранів війни.

В ОВА розуміють, що кількість ветеранів та членів їхніх сімей в області буде значно більшою, ніж в інших регіонах.

Посадовець зазначив, що загальний бюджет утримання «ветеранських омбудсменів» в усіх громадах області становить близько 2 млн доларів США на рік.

Читайте також: Приклад Миколаєва: Якими мають бути офіси для роботи з ветеранами

«В цьому напрямку ми розраховуємо на підтримку міжнародної спільноти», - зазначив Кім. Він вважає, що така сума для партнерів України є реальною.

Як повідомлялось, на Миколаївщині у 2023 році послуги з відпочинку отримали 1524 особи з числа ветеранів та членів їх сімей на суму 7,5 млн грн.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-