До 11 років тюрми заочно засудили військового РФ, який стріляв у цивільних на Чернігівщині

До 11 років тюрми заочно засудили військового РФ, який стріляв у цивільних на Чернігівщині

Укрінформ
Суд призначив російському військовому покарання у вигляді 11 років позбавлення волі за стрільбу по цивільних під час тимчасового захоплення територій Чернігівської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генерального прокурора.

"За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України)", – ідеться у повідомленні.

Прокурор у суді довів, що 2 березня 2022 року з метою залякування жителів тимчасово захопленого села Сибереж Чернігівського району обвинувачений стріляв у них з автоматичної зброї. Жодної загрози потерпілі для нього не становили.

Унаслідок дій фігуранта цивільна жінка дістала вогнепальне поранення плеча.

За даними управління СБ України в Чернігівській області, йдеться про військовослужбовця 74-ї окремої мотострілкової бригади збройних сил РФ 26-річного Олексія Улецького.

Читайте також: Російському військовому дали 12 років тюрми за розстріл водія автомобіля в Бучі

В ОГП наголошують, що, згідно з нормами міжнародного гуманітарного права, цивільне населення не може бути об’єктом нападу.

Як повідомляв Укрінформ, до довічного увʼязнення заочно засудили російського командира, який у перший день повномасштабного вторгнення наказав стріляти по цивільних автомобілях на кільцевій дорозі Харкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-