Сумщина: мер Білопілля радить людям виїхати на свята - можуть посилитись обстріли

Сумщина: мер Білопілля радить людям виїхати на свята - можуть посилитись обстріли

Укрінформ
Міський голова Білопілля в Сумській області Юрій Зарко порадив місцевим жителям виїхати з містечка на найближчі 10 днів через потенційне посилення російських обстрілів.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив в ефірі "Радіо Свобода". 

"На жаль, це не перший рік ми маємо таку ситуацію, коли дійсно на свята ворог посилює обстріли. Зокрема ми бачили це минулого року, позаминулого", - сказав Зарко.

За словами мера, у населеному пункті немає безпечних зон, адже ворог рандомно атакує.

Читайте також: Армія РФ за добу вдарила понад 270 разів по Сумщині: пошкоджені будинки, лікарня та автівки

"Є певна тенденція, яку ми навчилися аналізувати, і прогнозувати дії окупантів. Імовірність обстрілів є, особливо нині, коли противнику потрібно відволікти частину військ від Східного напрямку. Тиждень-два тому була велика активність артобстрілів із "Градів", після чого розпочалося затишшя. Це – "затишшя перед бурею", вони готують нові удари. Я впевнений особисто, що на свята вони захочуть, як кажуть, нас "привітати", - пояснив Зарко.

Міський голова Білопілля наголосив, що це не евакуація, а рекомендація мешканцям міста.

Він зазначив, що російські військові cпорадично обстрілюють місто, сьогодні це може бути один район, а завтра інший. У населеному пункті немає безпечних зон. Тим, хто вирішив залишитися в місті, рекомендовано перебувати поблизу укриттів і не виходити на вулицю без нагальної потреби, адже снаряд чи ракета може прилетіти за декілька секунд будь-куди й будь-коли.

Читайте також: Ворог вночі та зранку атакував п'ять громад на Сумщині

Також Зарко додав, що 99% усіх загиблих у Білопіллі – громадяни, які перебували в людних місцях: у центрі, на вулиці.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня 26 квітня російські військові обстріляли житлові квартали Білопілля Сумської області з артилерії та "Градів", дві цивільні особи загинули.

Фото: Поліція Сумщини

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-