Лубінець хоче, щоб із конфліктом у Тернополі між родиною переселенців та бібліотекою розібралася ОВА

Лубінець хоче, щоб із конфліктом у Тернополі між родиною переселенців та бібліотекою розібралася ОВА

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець відправив листа керівництву Тернопільської ОВА, у якому закликав перевірити обставини конфлікту між родиною переселенців та обласною дитячою бібліотекою.

Про це омбудсмен повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Йшлося про те, що дитині з сім’ї ВПО відмовили у вільному та безоплатному отриманні у тимчасове користування книг із фонду бібліотеки. В результаті дитина отримала книги лише після сплати батьками застави у 600 гривень», – написав Лубінець.

Він наголосив, що ВПО мають ті ж права і свободи, як і інші громадяни України, і прояви дискримінації щодо них у будь-яких сферах є неприпустимими.

Читайте також: Після скандалу в тернопільській бібліотеці 7-річному Святославу шлють книжки з усієї України

«Задля невідкладного реагування за цим випадком відправив лист до керівництва Тернопільської ОВА щодо перевірки цього інциденту та вжиття заходів», – зазначив омбудсмен.

Як повідомляв Укрінформ, журналістка Катерина Посохова, родина якої два роки тому переїхала з Харкова у Тернопіль, написала у соцмережах, що у Тернопільській обласній бібліотеці для дітей відмовилися видавати книжки її 7-річному сину без внесення застави, пояснивши це недовірою до переселенців.

У бібліотеці відкидають звинувачення у дискримінації читачів з інших регіонів України, хоча не стали заперечувати факт видачі книг під заставу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-