За катування жителів Ягідного на Чернігівщині судитимуть командира армії РФ

За катування жителів Ягідного на Чернігівщині судитимуть командира армії РФ

Укрінформ
До суду скеровано обвинувальний акт стосовно командира російської армії, який віддавав накази на утримання людей як «живого щита» в підвалі школи села Ягідне Чернігівської області, внаслідок чого померли 10 цивільних.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора

«Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця РФ, командира зведеного підрозділу за фактами порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України)», - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, капітан ЗС РФ з позивним «Клен» у тимчасово зайнятому селі Ягідне Чернігівського району керував діями та віддав накази підлеглим військовослужбовцям щодо утримання в підвалі Ягіднянської школи як «живого щита» 369 людей, серед яких були 69 неповнолітніх.

Таким чином, місцевих жителів використовували для прикриття командного пункту від можливих наступальних дій з боку Збройних сил України.

Читайте також: Офіцера Росгвардії судитимуть за катування українців у морозильних камерах аеропорту Гостомеля

Через нелюдські умови утримання та ненадання необхідної медичної допомоги померли 10 цивільних.

Окрім того, командир армії РФ також особисто вчиняв незаконні дій стосовно потерпілих, насильно заганяв людей до підвалу школи, погрожував їм вбивством.

Як повідомляв Укрінформ, до 12 років позбавлення волі засуджено 15 військовослужбовців армії Російської Федерації за жорстоке поводження з цивільними в селі Ягідному Чернігівської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-