Росіяни за добу поранили на Донеччині двох цивільних

Росіяни за добу поранили на Донеччині двох цивільних

Фото
Укрінформ
За минулу добу, 20 квітня, російська армія поранила двох жителів Донецької області.

Про це у Телеграміповідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін, передає Укрінформ.

«За 20 квітня росіяни поранили двох жителів Донеччини: у Красногорівці та Очеретиному», - зазначив голова ОВА.

Він підкреслив, що загальна кількість жертв російських загарбників на Донеччині на сьогодні становить 1930 осіб - така кількість подана без урахування Маріуполя та Волновахи.

Пізніше у поліції області уточнили, що російські війська за добу обстріляли 10 населених пунктів Донеччини. Правоохоронці загалом зафіксували 1608 ворожих обстрілів… Пошкоджено 20 цивільних об’єктів – 13 житлових будинків, адмінбудівля, підприємство, склад, котельня, гараж, ЛЕП.

Зазначається, що ворог атакував житловий сектор з авіації, ЗРК «С-300», артилерії, під вогнем перебували міста Костянтинівка, Красногорівка, Курахове, Мирноград, Торецьк, Часів Яр, селища Гостре, Курахівка, Очеретине, село Костянтинопольське.

Зокрема, авіаудару російські військові завдали по Красногорівці, де поранили людину, зруйновано приватну оселю.

Внаслідок артилерійського обстрілу в Очеретиному поранено цивільну особу, пошкоджено будинок.

Чотирма ракетами із ЗРК «С-300» росіяни атакували Мирноград, де руйнувань зазнали два багатоквартирних будинки, підприємство, адмінбудівля, котельня, склад. Люди не постраждали.

За інформацією правоохоронців, по Костянтинівці армія РФ вдарила з РСЗВ «Ураган», було пошкоджено вісім приватних будинків, гараж, господарча споруда. Попередньо – обійшлося без постраждалих.

Також з артилерії окупанти били по Торецьку, де снаряди влучили в приватну оселю.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Читайте також: На фронті за добу сталося 115 зіткнень, найбільше - на Авдіївському напрямку

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує житлові та адміністративні будинки, енергетичні й інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-