На чотирьох пунктах пропуску за сприяння USAID встановили 33 нові модульні споруди

На чотирьох пунктах пропуску за сприяння USAID встановили 33 нові модульні споруди

Фото
Укрінформ
За сприяння Проєкту USAID "Економічна підтримка України" на чотирьох пунктах пропуску завершено заміну та підключення 33 модульних споруд для митників і прикордонників.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Мінвідновлення.

"Кожен модуль повністю вмебльований, обладнаний системами опалення, вентиляції та кондиціонування, а також підключений до інженерних комунікацій – електрики, води та мережі інтернет", - ідеться в повідомленні.

Десять із 33 нових модульних споруд встановлено на пунктах пропуску у Волинській області; ще 10 та 11 - на двох пунктах пропуску в Закарпатській області на кордоні зі Словаччиною та Угорщиною.

У Чернівецькій області встановлено два санітарних модулі. Також підведено електропостачання та інші комунікації до всіх модулів.

Крім того, на чотирьох пунктах перетину кордону розпочато ремонт пошкодженого дорожнього покриття, зливової каналізації та навісів, тут фарбують рейкові загородження та металеву огорожі, замінюють системи освітлення, розмітку та дорожні знаки.

На цих пунктах, як і на кількох інших, встановлено сміттєві баки для вторинної переробки та однотонні товарні ваги.

Водночас на шести пріоритетних пунктах пропуску було встановлено 12 мобільних динамічних автомобільних ваг. Їх можна легко переміщати в потрібне місце, аби щоразу не перенаправляти вантажівки на стаціонарні пункти зважування.

Зазначається, що модернізація найбільш пріоритетних пунктів пропуску на західному кордоні здійснюється в межах співпраці Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури та Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури з Проєктом USAID "Економічна підтримка України".

Читайте також: USAID передало Україні вже 80 когенераційних установок для потреб громад

Як повідомлялось, у 2023 - 2026 роках Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) має намір виділити 115 млн дол. на підтримку Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури, Укрзалізниці та Державної митної служби з метою модернізації пунктів перетину кордону України з Польщею, Угорщиною, Румунією, Молдовою та Словаччиною для збільшення обсягів торгівлі, експорту зерна.

До кінця травня 2024 року Проєкт USAID планує завершити модернізацію систем освітлення на 17 автомобільних та залізничних пунктах пропуску.

Фото: mtu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-