Апеляційний суд підтвердив вирок засудженим у справі про теракт у Харкові у 2015 році - адвокат

Апеляційний суд підтвердив вирок засудженим у справі про теракт у Харкові у 2015 році - адвокат

Укрінформ
Апеляційний суд у Полтавській області залишив без змін вирок обвинуваченим у теракті біля Палацу спорту в Харкові у 2015 році, коли загинуло четверо людей.

Про це повідомив у Фейсбуці адвокат Олег Головков, який представляє інтереси родичів загиблих, передає Укрінформ.

“Сьогодні Апеляційний суд Полтавської області поставив крапку в розгляді кримінального провадження за обвинуваченням Дворнікова, Башликова та Тетюцького у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258 ККУ (теракт). Вирок без змін, апеляційні скарги без задоволення”, - написав Головков.

У коментарі кореспондентові агентства адвокат уточнив, що йдеться про апеляційні скарги, які подавав захист обвинувачених.

За словами Головкова, після цього рішення він продовжить оскаржувати рішення про обмін засуджених, який, на його думку, відбувся незаконно.

“Суд першої інстанції та апеляційний нам відмовили, оскільки зараз неможливо встановити, що хтось із державних службовців порушив закон, немає доказів цього. Ми всі розуміємо, що було розпорядження, та його ніхто не бачив. Ми чекали на рішення Апеляційного суду Полтавської області щодо вироку по теракту, тепер будемо рухатися далі, бо є ще певні важелі, механізми, які ми використаємо”, - сказав Головков.

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого 2015 року біля Палацу спорту в Харкові під час мирного Маршу єдності стався вибух, загинули четверо людей та ще 11 дістали травми. Серед загиблих - 37-річний правоохоронець і троє учасників акції: 15-річний школяр Данило Дідік, 18-річний студент Микола Мельничук та 52-річний науковець Ігор Толмачов.

Читайте також: У Харкові зросла кількість жертв ракетного удару по гуртожитку: загинув 11-річний хлопчик

28 грудня 2019 року Фрунзенський райсуд Харкова визнав харків’ян Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького і Сергія Башликова винними у скоєнні теракту та призначив їм покарання у вигляді довічного ув'язнення, але змінив запобіжний захід із тримання під вартою на особисте зобов'язання.

29 грудня 2019 року Дворнікова, Тетюцького та Башликова передали на непідконтрольні території під час взаємного звільнення утримуваних осіб. Через пів року усіх трьох оголосили в розшук. За інформацією правоохоронців на кінець 2021 року, засуджені за теракт перебували на території Росії.

У грудні 2021 року родичі трьох загиблих подали до суду на Кабінет Міністрів України та Державну казначейську службу. Було заявлено відшкодування по 5 мільйонів гривень кожній сім'ї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-