Черкащина готує пакет допомоги для Харкова й області

Черкащина готує пакет допомоги для Харкова й області

Укрінформ
Черкаська область формує пакет допомоги з генераторів, акумуляторів та павер-банків для Харківської області, яка потерпає від російських обстрілів.

Про це під час брифінгу розповів начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець, передає кореспондент Укрінформу.

"Долучаємося до допомоги Харкову, який постраждав унаслідок рашистських обстрілів, і готуємо пакет допомоги, куди увійдуть близько 20 генераторів різної потужності, акумулятори, павер-банки та інші електроприлади. Допомагають зібрати все необхідне для харків'ян міські ради Черкащини та громади області. Зробимо все, аби люди мали електрику, і зробимо так якісно, як зробили у звільненій частині Херсонської області", – сказав Табурець.

За його словами, найбільше допомагає Харківщині держава, однак начальник Харківської ОВА окремо звернувся до областей з проханням допомогти. Водночас Черкащина сама готується до можливих кризових ситуацій і вже закупила всі необхідні когенераційні установки, щоби в разі потреби замінити пошкоджені. Надалі Черкащина й країна в цілому буде відходити від стратегії великих електрогенеруючих підприємств на користь малих та середніх установок, які буде важче знищити ворогу.

Читайте також: Прикарпаття передало Харківщині 22 генератори

Як повідомляв Укрінформ, Київська область передає Харківській області генератори й продовжує збирати найнеобхідніші речі в рамках акції “Подаруй світло Харкову”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-