Садовий презентував на міжнародному саміті мерів у Молдові екосистему UNBROKEN

Садовий презентував на міжнародному саміті мерів у Молдові екосистему UNBROKEN

Укрінформ
Львів від початку повномасштабної війни став домом для тисяч вимушених переселенців та місцем, куди за допомогою скеровують військових та цивільних, які постраждали внаслідок бойових дій.

Аби всі, хто потребує лікування, реабілітації і протезування, змогли отримати це якнайшвидше, тут вибудовують екосистему підтримки і турботи про людей НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN).

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий під час International Mayors Summit у Молдові, передає кореспондент Укрінформу.

«Наше місто – це культурна столиця України, великий гуманітарний хаб. Через Львів з початку повномасштабної війни пройшло п’ять мільйонів людей, які рятувалися від агресії Росії. Ми побудували нове житло для наших нових співгромадян, і наразі наше місто є домом для багатьох маріупольців, мелітопольців, скадовців та переселенців інших окупованих міст. 16 тисяч поранених з різних точок України отримали лікування в наших шпиталях, і ми не зупиняємося у розвитку медицини, реабілітації, психологічної підтримки та забезпеченні житлом, вибудовуючи в місті велику екосистему «Незламні» (UNBROKEN)», - сказав Садовий.

Читайте також: У Львові завершили перший етап відбудови зруйнованих російською ракетою будинків

Він зазначив, що у межах екосистеми UNBROKEN уже працює семиповерховий корпус реабілітації із найсучаснішим обладнанням для відновлення, де щороку можуть отримувати допомогу 10 тисяч українців. В місті побудували Центр «Незламні матусі» для вагітних та породіль. Це два будинки для вагітних жінок-переселенок. «Протезнa майстерня» на базі центру «Незламні» Першого медоб’єднання Львова. Центри ментального здоров’я у кожному районі міста – щоб усі могли отримати якісну допомогу фахівців у комфортних умовах.

Читайте також: У Львові відкрили перший в Україні рекрутинговий центр для ЗСУ

В місті працює два ветеранські хаби, де демобілізовані можуть зустрітися в колі побратимів. А місто щотижня за кошти громади закуповує військову техніку для ЗСУ.

Наразі будується житло для внутрішньо переміщених людей з інвалідністю, на яке ЄС виділив 19,5 млн євро. У планах - будівництво льодової арени для людей з інвалідністю та спеціальної трамвайної колії. А також за підтримки Японії спорудять нове хірургічне відділення у Національному реабілітаційному центрі «Незламні».

Садовий наголосив, що ініціативи з розбудови UNBROKEN підтримують світові міста-партнери в проєкті «Незламні міста».

«Моя ідея, щоб кожне українське місто встановило партнерські зв’язки з демократичними країнами світу. Ми маємо побудувати міцний міст взаємовідносин і з молдовськими містами. Це важливо для нашої стабільності і майбутнього», - акцентував міський голова Львова.

Як повідомляв Укрінформ, очільники українських міст та громад візьмуть участь у п'ятому міжнародному саміт мерів, який цього року відбудеться 11 квітня у молдовському Данчені.

Захід відбувається за підтримки президентки Молдови Маї Санду. Географія учасників охоплює Францію, Італію, Швецію, Словаччину, Румунію, Польщу, Литву, Молдову та Україну.

У цьогорічному саміті під назвою «Розбудова стійких громад через інновації та співпрацю» беруть участь понад 200 очільників міст та громад, у тому числі з Чорткова, Копичинців, Миколаєва, Львова, Хмельницького, Вінниці, а також потенційні інвестори та представники Європейського Союзу.

Фото: ФБ/International Mayors Summit 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-