Поблизу Одеси затримали соратницю Шарія, яка намагалася зірвати мобілізацію в Україні

Поблизу Одеси затримали соратницю Шарія, яка намагалася зірвати мобілізацію в Україні

Укрінформ
Служба безпеки України викрила в Одеській області колаборантку, яка допомагала ворогу розхитувати суспільно-політичну обстановку у прифронтових районах на півдні.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Правоохоронці затримали зловмисницю під Одесою, де вона переховувалася під виглядом переселенки з Миколаївської області.

Встановлено, що фігурантка входила до «активу» забороненої «партії Шарія» та співпрацювала з російською розвідкою.

За вказівкою ворога жінка адмініструвала телеграм-канал, у якому дискредитувала призов на військову службу до Збройних сил України й закликала українців ухилятися від мобілізації. Також популяризувала кремлівський режим і загарбницькі угруповання РФ.

Перед публікацією деструктивного контенту вона погоджувала його з представником російської спецслужби. Від нього ж отримувала перелік актуальних тем, які мала «підсвічувати» через підконтрольний інформресурс.

За співпрацю із загарбниками фігурантка отримувала від них «гонорар». Зв’язок з ворогом підтримувала через своїх батька та брата. Останні виїхали до Росії ще до початку її повномасштабного вторгнення в Україну, а після захоплення лівобережжя Херсонської області добровільно долучилися до місцевої «філії» загарбницького псевдоміністерства внутрішніх справ.

Під час обшуку правоохоронці вилучили в затриманої мобільний телефон та комп’ютерну техніку, які та використовувала в підривній діяльності на користь країни-агресора.

Читайте також: Кримського колаборанта заочно засудили до 8 років в’язниці

Жінці оголошена підозра за ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період) Кримінального кодексу України.

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує позбавлення волі терміном до 12 років.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ оголосила підозру в держзраді кремлівському пропагандисту Михайлу Шпіру, який переховується на тимчасово захопленій території Херсонської області.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-