Допомагала ворогу вивозити зерно: СБУ оголосила підозру начальниці залізничної станції

Допомагала ворогу вивозити зерно: СБУ оголосила підозру начальниці залізничної станції

Укрінформ
Начальниці залізничної станції Старобільськ повідомили про підозру у сприянні окупантам у вивезені українського зерна, а також у транспортуванні військової техніки та особового складу окупантів.

Про це 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській області повідомило в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Служба безпеки України повідомила про підозру керівниці залізничної станції, яка надає допомогу окупаційній адміністрації агресора на Луганщині. Співробітники спецслужби задокументували, що навесні 2022 р. начальниця станції Старобільськ добровільно погодилась на кадрову пропозицію окупантів. Вони «перепризначили» зловмисницю на посаду начальника станції Старобільськ у т. зв. «ГУП ЛНР «Луганская железная дорога», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у 2023 році фігурантка провела інвентаризацію та передала окупаційній адміністрації РФ матеріальні активи та інші цінності АТ «Укрзалізниця».

Встановлено, що вона забезпечувала безперебійний транзит через станцію Старобільськ військової техніки та особового складу окупаційних військ, сприяла вивезенню залізницею до РФ української пшениці.

Крім того, правопорушниця проводила агітаційну роботу серед підлеглих, закликаючи їх підтримувати агресора та розганяючи рашистські фейки щодо України.

Читайте також: В Одесі затримали двох іноземців, які передавали росіянам дані про розташування Сил оборони

Вона отримала від СБУ повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору).

Ворожій поплічниці загрожує до 12 років ув’язнення, до 15 років позбавлення права обіймати певні посади та конфіскація майна.

Оперативні та слідчі заходи проводять співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях та УСБУ в Закарпатській області.

Як повідомляв Укрінформ, кримській пособниці російських загарбників загрожує 12 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-