На Львівщині за сприяння фонду Олени Зеленської відкрили будинок сімейного типу

На Львівщині за сприяння фонду Олени Зеленської відкрили будинок сімейного типу

Фото
Укрінформ
За сприяння Благодійного фонду Олени Зеленської на Стрийщині відкрили будинок сімейного типу, де проживає родина, яка, рятуючись від війни, переїхала у Львівську область з Дніпропетровщини.

Про це повідомляє Львівська ОВА, передає Укрінформ.

Зазначається, що у селі Крупське Розвадівської громади, що на Стрийщині, відкрили будинок сімейного типу. У цьому будинку відтепер мешкає багатодітна родина Паскевичів, яка тікала від війни з Дніпропетровської області та знайшла притулок на теренах Львівщини.

Профінансував цей проєкт уряд Об’єднаних Арабських Еміратів в межах масштабного проєкту «Адреса дитинства», який впроваджує Благодійний фонд першої леді Олени Зеленської.

Читайте також: Від початку війни до Буковини із прифронтових регіонів переїхали шість дитбудинків сімейного типу

Будинок забезпечений усім необхідним для життя: побутовою технікою, меблями, приладдям для кухні та іншим. Також поряд із домом збудували укриття. Дім має 5 кімнат для дітей та кімнату для батьків, кімнати для навчання та ігор.

Інклюзивний енергоефективний одноповерховий будинок загальною площею 285 кв. м звели з нуля за допомогою CLT панелі – це перехресно склеєна деревина, яка є енергоефективним та пожежостійким матеріалом, має високі показники міцності та жорсткості. Будівля не використовуватиме газу та матиме встановлений тепловий насос.

«Діти та їхні батьки від такого нового помешкання не просто у захваті, а щасливі безмежно. Через війну в Україні побільшало дітей сиріт і це невимовно круто, коли сім’я бере на виховання багато дітей, адже це означає, що любові у цьому світі побільшає, а смутку та горя на «десяток» стане менше», – наголошують в громаді.

Читайте також: На Прикарпатті від початку війни з фронтових регіонів прийняли 16 родин, які виховують дітей-сиріт

Зазначається, що це другий такий будинок у Стрийському районі. Загалом по Україні, за сприяння першої леді Олени Зеленської, вже звели 14 аналогічних будинків виключно коштом благодійних фондів з таких держав як Естонія, Румунія, Австралія та завдяки низці українських підприємців.

На Львівщині за сприяння фонду Олени Зеленської відкрили будинок сімейного типу / Фото: Львівська ОВА

Як повідомляв Укрінформ, у січні 2023 року дружина Президента Олена Зеленська анонсувала початок реалізації нового проєкту своєї Фундації - забезпечення житлом будинків сімейного типу. В Давосі під час Всесвітнього економічного форуму шукали партнерів, які б могли надати фінансову допомогу, а також допомогу в будівництві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-