На Сумщині вибухотехніки знищили бойову частину «Шахеда»

На Сумщині вибухотехніки знищили бойову частину «Шахеда»

Фото
Укрінформ
Вибухотехніки поліції знешкодили бойову частину російського ударного безпілотника Shahed, який збили сили протиповітряної оборони на території Сумської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція України.

Під час проведення росіянами чергового авіаційного нальоту ППО збили Shahed, який впав на лузі. Його бойова частина не здетонувала. Про небезпечну знахідку повідомили місцеві жителі.

Мобільна група поліцейських саперів відділу вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції у Сумській області, оглянула пошкоджений БПЛА, дистанційним шляхом відокремила бойову частину від корпусу, а потім вивезла її в безпечне місце для знищення шляхом підриву.

У поліції нагадали, що ударний ворожий БПЛА Shahed-136 (російське маркування «Герань-2») є надзвичайно небезпечним, навіть коли вже збитий і при цьому не вибухнув у повітрі. При загальній вазі близько 200 кг вага його уламково-фугасної частини становить 50 кг, з яких близько 40 кг важить вибухівка. Двигун безпілотника працює на бензині, який під час вибуху миттєво спалахує, утворюючи потужну хмару вогню, що накриває площу в десятки квадратних метрів і спричиняє пожежу.

Читайте також: У Києві піротехніки вилучили і знищили бойову частину ракети Х-101

Також варто пам’ятати, що ворог може ставити й різні вибухові пастки. Тому в разі виявлення збитих дронів не варто наближатися до них ближче ніж на сотню метрів, у жодному разі не варто намагатися їх рухати, знімати якісь деталі, бо може статись вибух.

Правоохоронці радять у випадку виявлення будь-яких вибухонебезпечних та інших підозрілих предметів повідомляти про це органи влади, військових чи поліцію, зателефонувавши на лінію 102.

Як повідомляв Укрінформ, вибухотехніки поліції Хмельницької області знешкодили майже пів тонни вибухівки з ракети «Іскандер М», яка не здетонувала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-