У центрі «Незламні» протезували волонтера, який возив на фронт «бандеромобілі»

У центрі «Незламні» протезували волонтера, який возив на фронт «бандеромобілі»

Фото
Укрінформ
В Національному реабілітаційному центрі «Незламні» поставили протез волонтерові Олександру Вихованцю, який втратив ногу через ДТП під час доставки авто на фронт.

Про це у Фейсбуці повідомляє UNBROKEN, передає Укрінформ.

«Волонтер, який виготовляє для ЗСУ “бандеромобілі”, дорогою на фронт потрапив у ДТП та втратив ногу. Впродовж трьох останніх місяців чоловіка виходжують спеціалісти Національного реабілітаційного центру "Незламні". Під час лікування та відновлення нашого пацієнта - його внесок у перемогу державною нагородою відзначив Президент України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Вихованцю - 35 років. Він із міста Радивилів, що на Рівненщині. Працював на місцевому підприємстві та виготовляв запчастини для легкових авто. На початку повномасштабного вторгнення прагнув вступити у військо, втім йому відмовили за станом здоров’я. Тому він взявся волонтерити. Спершу на трасі Київ - Чоп готував та роздавав їжу жінкам та дітям, які тікали від війни. А згодом разом з однодумцями почав виготовляти для військових “бандеромобілі”.

З-поміж іншого, команда Вихованця обладнує “бандеромобілі” турелями - установками для кріплення кулемета. Майстри розробили їх власноруч із підручних матеріалів. Станом на зараз - за два роки волонтерства - радивилівські механіки передали захисникам уже 400 броньованих та устаткованих турелями “бандеромобілів”.

Читайте також: В Україні рівень протезування один із найкращих у світі - експерт

«Коли привозиш нашим хлопцям автівку на передову, відчуваєш шалене натхнення робити ще більше. Особливо, коли дізнаєшся, що саме ця привезена тобою машина врятувала життя не одному нашому воїну», - розповів Олександр.

Торік у жовтні волонтер прямував на фронт, щоб відігнати черговий “бандеромобіль” оборонцям Донеччини. Однак дорогою потрапив у ДТП, внаслідок якої втратив ліву нижню кінцівку.

В центрі «Незламні» спершу чоловік перебував у хірургічному відділенні, де йому почистили рану від інфекції та сформували куксу. Коли рана загоїлася, за роботу взялися протезисти.

Читайте також: Торік в Україні держава забезпечила протезами майже 12 тисяч осіб

Під час реабілітації з нагоди Дня Соборності Олександра Вихованця нагородив Володимир Зеленський. Президент України вручив радивилівському волонтеру медаль “За працю та звитягу”.

«Три тижні тому Олександра протезували. Завдяки наполегливій роботі з фізичними терапевтами, пацієнт досить швидко опанував ходьбу на тимчасовому протезі. Зовсім скоро він отримає постійну штучну кінцівку. Тож вже незабаром планує повернутися до своєї команди майстрів-волонтерів та разом продовжувати насичувати фронт “бандеромобілями”», - додали у медзакладі.

Як повідомляв Укрінформ, на Рівненщині умільці переобладнують авто на бойові «бандеромобілі». Ініціативу назвали FireShot. У перекладі з англійської - «вогняний постріл».

Фото: Facebook / UNBROKEN Ukraine 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-