У Херсоні, де перейменували ще 24 топоніми, з’явився провулок Поліни Райко

У Херсоні, де перейменували ще 24 топоніми, з’явився провулок Поліни Райко

Укрінформ
У Херсоні, після опитування жителів громади, перейменували ще 24 топоніми, зокрема, у місті з’явився провулок імені художниці українського наїву Поліни Райко.

Про це в Фейсбуці повідомив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко, передає Укрінформ.

«Чергову низку об’єктів топоніміки у Херсоні перейменовано сьогодні згідно з проведеним опитуванням жителів громади», - йдеться у повідомленні.

Як зазначив Мрочко, відповідне розпорядження вже підписане.

Йдеться про 16 вулиць, 1 площу, 1 проспект, 2 проїзди та 4 провулки, загалом 24 топоніми.

Зокрема, у Херсоні вулицю Тургенєва перейменували на вулицю Олени Пчілки, Малиновського - на Скіфську, Ціолковського - на Юрія Кондратюка, Достоєвського на - Михайла Коцюбинського, Жуковського - на Ігоря Сікорського, Грибоєдова - на Івана Багряного, Нестерова - на Левка Лук’яненка, Огарьова - на Леся Курбаса, провулок Левітана - на провулок Поліни Райко, провулок Шишкіна - на провулок Братів Бурлюків.

Мрочко підкреслив, що нові назви топонімів були обрані за результатами відкритого голосування, яке проводилось на сайті Херсонської міської військової адміністрації з 23 по 29 березня 2024 року. Участь у ньому могли узяти всі охочі.

Читайте також: В Олешках затоплений будинок художниці Поліни Райко – представник фонду

У Херсонській міській територіальній громаді на виконання Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» триває процес перейменування об’єктів топоніміки.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні продовжили перейменування об’єктів топоніміки, зокрема, проспект Ушакова перейменували на проспект Незалежності. Також у місті з’явився сквер імені філантропа Джона Говарда - назву скверу обрали жителі громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-