У Херсоні проспект Ушакова перейменували на проспект Незалежності

У Херсоні проспект Ушакова перейменували на проспект Незалежності

Укрінформ
У Херсоні продовжили перейменування об’єктів топоніміки, зокрема, проспект Ушакова перейменували на проспект Незалежності.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко, передає Укрінформ.

«Завершилося онлайн-голосування з перейменування у Херсоні об'єктів топоніміки! Обговорення, у якому могли узяти участь усі охочі, тривало 5 днів. На розсуд громадськості були винесені для перейменування 3 проспекти, 1 площа, 1 набережна, 10 вулиць, 5 провулків. Загалом 20 топонімів», - написав Мрочко.

Читайте також: На Херсонщині за програмою «Пліч-о-пліч» відновлюють житло у 12 громадах - ОВА

За його словами, робоча група опрацювала результати голосування і прийнято рішення про перейменування. Начальник МВА зазначив, що зараз оприлюднені перших 10 назв.

Зокрема проспект Ушакова перейменувати на проспект Незалежності. Також перейменували проспект Адмірала Сенявіна на проспект Національної Гвардії України, вулицю Пестеля - на вулицю Повітряних сил.

Також у місті перейменували вулицю Пугачова - на Бахмутську, Степана Разіна - на Івана Мазепи, Льва Толстого - на Романа Набєгова, Молодогвардійську - на Андрія Тарчинського. Провулок Степана Разіна перейменували на провулок Остапа Вишні, провулок Сибірський - на Сонячний. А провулок Пугачова розділили на дві частини: першу (від площі Ганнібала до проспекту Ушакова) назвали провулок Гетьманський, а другу (від проспекту Ушакова до вулиці Іллі Кулика) - Меморіальний.

Читайте також: У Херсоні перейменували Суворовський район міста на Центральний

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні перейменували низку об’єктів топоніміки, зокрема відтепер у місті немає вулиці Московської та Потьомкінської, скверу Пушкіна тощо.

У Херсоні у травні 2023 року у рамках деколонізації та дерусифікації публічного простору на території громади оголосили про початок громадських обговорень щодо перейменування об'єктів топоніміки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-