У Херсоні з’явився сквер імені філантропа Джона Говарда

У Херсоні з’явився сквер імені філантропа Джона Говарда

Укрінформ
У Херсоні з’явився сквер імені філантропа Джона Говарда - назву скверу обрали жителі громади.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко, передає Укрінформ.

«Сквер, розташований поблизу будинку №50 на проспекті Незалежності біля пам’ятника Джону Говарду у Херсоні, відтепер носитиме його ім’я», - написав Мрочко.

Як зазначив начальник МВА, статус скверу ця зона зелених насаджень отримала у листопаді 2021 року. Назву скверу обрали жителі громади - з 11 грудня минулого року до 10 лютого 2024 року тривали громадські обговорення. За словами Мрочка, у підсумку більшість учасників обговорення підтримали пропозицію про надання скверу біля будинку №50 на проспекті Незалежності у Херсоні назви «Сквер Джона Говарда».

Підкреслюється, що так у центральній частині міста увічнили пам’ять Джона Говарда, до якого у херсонців особливо шанобливе ставлення.

Як інформують в МВА, філантроп Джон Говард помер у Херсоні 20 січня 1790 року, коли йому було за 60. До міста він прибув 1789 року і почав допомагати місцевим жителям та військовим боротися проти спалаху епідемії висипного тифу. Восени того ж року британський підданий і сам заразився на цю страшну недугу, від якої і помер. Поховали Джона Говарда у Степанівці. Перед смертю він попросив, щоб на його могилі поставили сонячний годинник. І хоча могила англійця не у Херсоні, але саме біля такого пам’ятника у формі сонячного годинника на його честь і є сквер Джона Говарда.

Читайте також: У Херсоні перейменували Суворовський район міста на Центральний

Джон Говард - британській юрист, філантроп, який присвятив життя покращенню умов утримання ув’язнених у в’язницях Європи.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні продовжили перейменування об’єктів топоніміки, зокрема, проспект Ушакова перейменували на проспект Незалежності.

Фото: Роман Мрочко / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-