Графіки аварійних відключень світла скасували у шести областях

Графіки аварійних відключень світла скасували у шести областях

Укрінформ
Графіки аварійних відключень світла скасовані у шести областях України, погодинні обмеження електроенергії застосовуються лише у Харківській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

Учора до кінця доби були скасовані графіки аварійних відключень в усіх областях, де були застосовані обмеження під час вечірнього максумуму навантаження.

Як нагадали в Міненерго, причиною були мережеві обмеження та недостатність локальної генерації через пошкодження електростанцій.

Станом на ранок суботи, 30 березня, графіки аварійних відключень не застосовуються.

Погодинні відключення діють лише у Харківській області для 120 тисяч абонентів через значні пошкодження обладнання НЕК "Укренерго" і, як наслідок, неможливість передати необхідний обсяг електроенергії.

Учора на запит Польщі до енергосистеми України постачалась електроенергія з 12:00 до 15:00.

У короткостроковий ремонт виведений блок ТЕС.

Наразі дефіциту електроенергії в енергосистемі немає. Енергосистема працює збалансовано, запевнили в Міненерго.

Внаслідок атаки російських БПЛА вночі аварійно відключалось обладнання на одній із підстанцій в Одеській області, у результаті короткостроково знеструмлювались близько 70 тисяч споживачів. Усі заживлені.

У Дніпропетровській області відключались високовольтні лінії, при цьому без електропостачання залишались побутові споживачі, промисловість, залізниця - зафіксовано збої у русі поїздів. Протягом пів години всі споживачі були заживлені.

Увечері 29 березня знеструмлювалась повітряна лінія у Сумській області, вимикались побутові споживачі та промисловість. Усі споживачі заживлені.

Читайте також: Міненерго закликає українців не поширювати інформацію про наслідки масованих ударів

У Кіровоградській області вимикалась високовольтна повітряна лінія, знеструмились залізниця (збоїв руху потягів не було) та побутові споживачі. Усі заживлені.

На Запорізькій атомній електростанції рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,52 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції, підкреслили в Міненерго.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у ДТЕК заявили, що в Донецькій та Дніпропетровській областях скасовані відключення електроенергії.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-