На Криворіжжі й Харківщині діють обмеження на споживання електроенергії - Укренерго

На Криворіжжі й Харківщині діють обмеження на споживання електроенергії - Укренерго

Укрінформ
Через наслідки атаки у ніч на 29 березня обмежено споживання електроенергії у Криворізькому районі Дніпропетровської області. У Харківській області від ранку діють графіки відключень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

"Зараз через наслідки нічної атаки обмежено споживання електроенергії тільки на Криворіжжі. В регіоні з ночі діють аварійні відключення. Надвечір, при зростанні споживання, можливо застосування заходів обмеження споживання в інших областях східного та дніпровського регіонів. Будь ласка, споживайте електроенергію ощадливо", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Міненерго закликає українців не поширювати інформацію про наслідки масованих ударів

На Харківщині вночі обмеження не застосовувалися, однак від ранку через збільшення споживання електрики диспетчерський центр Укренерго був вимушений застосувати графіки погодинних відключень.

Зазначається, що внаслідок атаки у ніч на 29 березня постраждали теплові та гідроелектростанції. На об’єктах триває огляд пошкоджень, при потребі працює ДСНС. Крім того, були пошкоджені високовольтні лінії електропередачі 330 кВ Укренерго, розпочато аварійно-відновлювальні роботи.

Попри нічний удар по електростанціях, енергосистема працює збалансовано. Дефіцит електроенергії не прогнозується.

Імпорт електроенергії 29 березня запланований протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 11 596 МВт-год.

Експорт запланований у нічні години мінімального споживання та в денні години активної роботи електростанцій на ВДЕ до Румунії, Словаччини, Молдови загальним обсягом 11 596 МВТ-год.

Як повідомлялося, у ніч на 29 березня росіяни знову завдали масованого удару по об'єктах енергетики. Зокрема, через атаку постраждали три ТЕС Групи ДТЕК.

Попередній масований удар відбувся 22 березня, постраждали теплоелектростанції, ДніпроГЕС та високовольтні підстанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-