У Маріуполі росіяни проводять інформоперацію для дискредитації українського підпілля

У Маріуполі росіяни проводять інформоперацію для дискредитації українського підпілля

Фото, відео
Укрінформ
У Маріуполі, як і на інших тимчасово окупованих територіях, росіяни проводять інформаційну операцію - поширюють фейкові заклики до терактів для дискредитації українського підпілля.

Про це у Телеграмі повідомляє міська рада українського Маріуполя, передає Укрінформ.

«Окупанти почали інформкампанію з дискредитації українського підпілля. На тимчасово окупованих територіях росіяни проводять інформаційну операцію з метою дискредитації українського підпілля. В межах неї росіяни поширюють фейкові листування з підлітками, яких нібито вербували партизани для організації терактів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, зокрема, маріупольські пабліки поширюють інформацію про те, що підліткам нібито за 1,5 млн рублів пропонували вчинити теракт у школі. Тоді, за версією окупантів, хлопці вирішили звернутися до «Народної дружини» Маріуполя.

«Ймовірно, що це фейкові повідомлення та заздалегідь спланована акція. Таким чином ворог планує перекласти відповідальність на українців за теракт у Москві й посилити облави у місті», - підкреслили у міській раді та опублікували відповідне відео.

Як повідомлялося, у Маріуполі загарбники напередодні виборів президента РФ проводили облави, зупиняли автомобілі та затримували людей за «шпигунство».

Читайте також: У Маріуполі загарбники знищують археологічну пам’ятку - курган «Дід»

Як повідомляв Укрінформ, В Росії терористи влаштували стрілянину в концертному залі «Крокус сіті хол» у Підмосков'ї 22 березня, де мав розпочатися концерт. Нападники розстрілювали людей з автоматів та підпалювали виходи. Путін намагається перекласти на Київ свою відповідальність за те, що сталося. За даними джерел із Кремля, оточення Путіна не згодне із його заявами про нібито причетність України до теракту в «Крокус Сіті Холі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-