«Білі янголи» евакуювали ще двох людей із Лиманської громади на Донеччині

«Білі янголи» евакуювали ще двох людей із Лиманської громади на Донеччині

Відео
Укрінформ
Евакуаційна група поліцейських «Білі Янголи» вивезла ще двох людей із зони бойових дій з Лиманської громади на Донеччині.

Як передає Укрінформ, про це повідомила поліція Донеччини.

«Група «Білий Янгол» евакуює жителів Лиманської громади із зони бойових дій… Оселю 84-річної жительки Торського прицільним ударом знищили російські війська. Вона в цей час була надворі, вижила дивом», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що понад рік ця жінка поневірялась по сусідських будинках, теж понівечених обстрілами. Лише після неодноразових умовлянь правоохоронців погодилася виїхати до родичів на Житомирщину.

Читайте також: На Донеччині у громадах уздовж лінії фронту залишаються 3144 дитини

Правоохоронці констатували, що життю літніх мешканців загрожують не тільки ворожі снаряди, а й відсутність повноцінного харчування та медичного догляду.

Тому 59-річний житель Закітного «до останнього» залишався вдома, а коли стан здоров’я погіршився, вирішив приєднатися до своєї родини, яка проживає у Львівській області.

«Білі янголи» допомогли обом громадянам безпечно виїхати з-під вогню та дістатися рідних.

У поліції нагадали, що Закітне, Торське та інші села біля фронту постійно зазнають російських обстрілів. Нещодавно був убитий останній житель села Ямполівка: у будинок 64-річного чоловіка влучила ракета.

Читайте також: З Красногорівки «Білі янголи» евакуювали п’ятьох цивільних, з них троє поранених

І зараз правоохоронці об’їжджають населені пункти та переконують жителів евакуюватися.

Як повідомлялося, на території Донеччини до повномасштабного вторгнення Росії в Україну мешкало 1 млн 900 тис. людей, наразі залишаються 470 - 480 тис. жителів.

Російські загарбники з грудня 2023 року посилили обстріли населених пунктів, тому вирішено продовжити обов’язкову евакуацію населення.

З 23 лютого 2022 року з області евакуйовані понад 1 млн 400 тис. людей, з них понад 164 тис. дітей.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-