Шмигаль доручив забезпечити безперебійну подачу технічної води до Миколаєва

Шмигаль доручив забезпечити безперебійну подачу технічної води до Миколаєва

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів нараду щодо роботи над забезпеченням міста Миколаїв стабільним водопостачанням, де доручив забезпечити безперебійну подачу технічної води до міста протягом цього року, а також невідкладно розпочати будівництво нового водогону.

Про це Шмигаль повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Продовжуємо роботу над забезпеченням Миколаєва стабільним водопостачанням. Заслухав сьогодні ситуацію на нараді за участі віцепрем’єр-міністра Олександра Кубракова, міністра фінансів Сергія Марченка, міністра захисту довкілля Руслана Стрільця, голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма та міського голови Олександра Сєнкевича», - поінформував він.

Очільник уряду нагадав, що внаслідок постійних ворожих обстрілів на початку повномасштабного вторгнення та підриву Російською Федерацією Каховської ГЕС у Миколаєві виникла проблема з водопостачанням.

Читайте також: Миколаїв: життя без питної води та із заблокованими портами

«Для її розв’язання уряд загалом виділив уже понад 1,3 мільярда гривень. Забезпечено подачу технічної води», - зауважив Шмигаль.

Урядовець запевнив, що аби люди отримали доступ до питної води, розроблюється комплексне рішення, яке включає будівництво нового водогону.

За його словами, було доручено підготувати відповідний проєкт у короткі терміни, а сьогодні під час наради політики розглянули пропозиції та визначили можливі джерела залучення коштів.

«За результатами наради доручив забезпечити безперебійну подачу технічної води до Миколаєва протягом цього року, а також невідкладно розпочати проєктування і будівництво нового водогону для забезпечення міста питною водою», - акцентував прем’єр.

Читайте також: На Донеччині завершили ремонт водогону і відновлюють постачання води чотирьом містам

Як повідомлялось, питна вода у кранах миколаївців зникла 12 квітня 2022 року через перебитий загарбниками водогін Дніпро-Миколаїв.

Фото: dp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-