У Великописарівській громаді на Сумщині триває евакуація, вже виїхали понад 3500 осіб

У Великописарівській громаді на Сумщині триває евакуація, вже виїхали понад 3500 осіб

Укрінформ
Із Великописарівської громади Сумської області, яка потерпає від постійних російських обстрілів, вже евакуювали понад 3,5 тисячі осіб.

Про це повідомляється на сайті Сумської ОВА, передає Укрінформ.

«Триває евакуація людей, які виявили бажання виїхати з Великописарівської територіальної громади», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що станом на сьогодні, 26 березня, кількість евакуйованого та переміщеного населення становить 3 506 осіб, з них 506 дітей.

Евакуація населення проводяться за підтримки та безпосередньої участі ЗСУ, правоохоронних органів, ДСНС, обласної та районної військових адміністрацій, громади, волонтерів.

Значна кількість людей евакуюється власним транспортом.

В обладміністрації наголосили, що пункти евакуації створені та облаштовані відповідно до безпекових умов, щоденно проводиться оповіщення населення, надається необхідний транспорт, у тому числі спеціалізований. Зокрема, проводиться евакуація важкохворих, маломобільних груп населення, забезпечується перевезення домашніх тварин.

Читайте також: Обстріли Сумщини: у трьох громадах за день пролунали 50 вибухів

Евакуйованим пропонуються місця для проживання.

За оперативними даними, у Великописарівській громаді залишилися 3 193 особи та 104 дітей: у тому числі в межах 5 км зони – 136 осіб, у самій Великій Писарівці – 246 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, із Великописарівської громади Сумської області евакуювали в Чернівецьку область 10 дорослих і 13 дітей, серед яких і місячне немовля.

Фото ілюстративне: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-