У селі Урожайне на Херсонщині для потреб мешканців виготовляють біопаливо

У селі Урожайне на Херсонщині для потреб мешканців виготовляють біопаливо

Відео
Укрінформ
У селі Урожайне на Херсонщині для опалення в цьому сезоні використовували місцеве біопаливо - тут запрацювала лінія для виготовлення паливних брикетів із соломи.

Про це у Фейсбуці написав начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передає Укрінформ.

«Відвідав Урожайне Бериславської громади. Це був непростий опалювальний сезон для місцевих. Але я пишаюсь нашими людьми. Бо навіть у таких складних умовах жителі знайшли альтернативу для опалення своїх осель і почали використовувати місцеве біопаливо», - написав Прокудін.

Він розповів, що у населеному пункті в грудні запрацювала лінія для виготовлення паливних брикетів з соломи. Якщо її переробляти на паливні брикети, можна значно економити вугілля.

Підкреслюється, що виготовлені брикети люди отримують безплатно. Також паливним матеріалом планується забезпечувати комунальні підприємства громади.

Читайте також: На деокупованій Херсонщині розмінували 40% сільгоспугідь

Начальник ОВА зазначив, що ця практика має бути прикладом для інших громад.

Як повідомляв Укрінформ, на деокупованій Херсонщині потребу в паливній деревині закривали міжнародні гуманітарні оператори. В ОВА подякували трьом десяткам волонтерських організацій, які прийшли на допомогу жителям населених пунктів, що не мають централізованого опалення. Вони забезпечили дровами, вугіллям, брикетами та грошовою допомогою понад 21 тисячу родин із 18 громад області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-