Хмельничанин встановив рекорд України, відкриваючи пляшки зубами за донати

Хмельничанин встановив рекорд України, відкриваючи пляшки зубами за донати

Укрінформ
Хмельничанин Олексій Кордзіховський за хвилину відкрив зубами металеві кришки понад пів сотні пляшок, встановивши національний рекорд. За кожну пляшку збирав донати на дрон для ЗСУ.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

"Олексій Кордзіховський встановив національний рекорд, відкриваючи зубами пляшки з металевими кришками. За хвилину він відкоркував 52 пляшки замість заявлених 30-ти. Раніше рекорду в цій номінації не було”, - зазначила Вєтрова.

За її словами, у чоловіка своя методика відкорковування. А для національного рекорду важливо не лише швидкість, а й щоби здоров'ю претендента не зашкодило. Подія відбувалася в місцевому пабі, перед відкорковуванням усі пляшки ретельно перевірили на цілісність.

"Також ми враховуємо креативність рекорду, аби залучити якомога більше людей і більше донатів на допомогу нашим Збройним силам”, - додала Вєтрова.

У Хмельницькому Олексій відомий своєю громадською роботою, а також різносторонніми захопленнями. До повномасштабного вторгнення багато подорожував і вів щоденник мандрівника, захоплюється роуп-джампінгом, рукопашним боєм, народною медициною.

Читайте також: На донати глядачів Нацвідбору Євробачення придбали обладнання для розмінування Харківщини

Чоловік розповів Укрінформу, що на зібрані під час встановлення рекорду ставки придбає безпілотник для військових. На дроні напише ім’я свого молодшого брата Олега, який зник безвісти на війні.

“Ми втратили з Олегом зв'язок із кінця лютого 2022 року, в його день народження. Він брав участь у боях на Запорізькому напрямку. А першого квітня на дзвінок відповів руський солдат, сказав, що телефон взяв у загиблого. Але ми не віримо, може він у полоні, нам досі нічого не відомо про брата. Сподіваємось, що повернеться живим”, - сказав Олексій.

Рекордсмен додав, що якось по-особливому не тренувався. Займатись цим почав випадково, на зубний біль не скаржиться. Запевнив, що готовий відкрити зубами навіть тисячу пляшок і таким чином зібрати більше грошей на потреби оборонців.

Фото надані Олексієм Кордзіховським

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-