На Луганщині росіяни обстріляли Макіївку та Невське, штурм Білогорівки ЗСУ відбили

На Луганщині росіяни обстріляли Макіївку та Невське, штурм Білогорівки ЗСУ відбили

Укрінформ
У Луганській області російські загарбники знову штурмували Білогорівку, але українські захисники відбили атаки.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор, передає Укрінформ.

«Основні атакуючі зусилля ворог кинув на Білогорівку, де до підтримки штурму долучилася авіація. Усі спроби противника відбито», - написав Лисогор.

За його даними, обстрілів з боку окупантів зазнали і Макіївка та Невське.

Він також поінформував, що на окупованій Луганщині «швидкі» приїжджають на виклики через три години, хоча росіяни на телебачення звітують про ефективну роботу екстреної медичної допомоги та соціальної сфери на захопленій території.

«Колаборанти з так званої «ЛНР» неодноразово хизувалися буцімто наданими Росією новими автомобілями екстреної медичної допомоги. Сюжети для ТБ зняли, новини видали, а проблема з викликом швидкої залишається навіть в Луганську. На минулому тижні стало зле жінці з Ювілейного, який має власну підстанцію швидкої. Але автівка з медиками приїхала лише за три години, коли серце луганчанки зупинилося. Пояснили тим, що чергувала лише одна бригада», - зазначив начальник ОВА.

Читайте також: Слідчий комітет РФ вербує дітей в інтернатах на окупованій Луганщині

Він додав, що приблизно на такому ж низькому рівні в окупації організована і робота соціальних структур. У Сєвєродонецьку місцеві жителі записуються до пенсійного фонду на два тижні наперед. Головне – дочекатися і не спізнитися, аби тебе не витиснули з місця в черзі. Бо наступна можливість з’явиться знову щонайменше за 14 діб.

Як повідомлялося, Лисогор в інтерв’ю Укрінформу заявляв, що кожен район та громада Луганської області розробляють програми економічного і соціального розвитку, враховуючи майбутнє відновлення своїх територій. На сьогодні мають затверджені програми та здійснюють їхню реалізацію 12 громад, решта – завершують розроблення та найближчим часом розпочнуть їх реалізовувати.

Фото ілюстративне: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-