Здавав локації оборонних заводів: російський агент отримав 15 років в’язниці

Здавав локації оборонних заводів: російський агент отримав 15 років в’язниці

Укрінформ
Суд призначив покарання у вигляді 15 років тюрми з конфіскацією майна агенту воєнної розвідки РФ, який збирав для загарбників інформацію про оборонні підприємства на території Житомирської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Служба безпеки України.

Засудженим є колишній працівник одного з місцевих оборонних заводів. Контррозвідники СБУ затримали його в липні 2022 року в результаті багатоетапної спецоперації на території регіону.

Слідством встановлено, що чоловік передав росіянам геолокації декількох підприємств оборонно-промислового комплексу України.

Також фігурант відстежував місця базування й переміщення підрозділів Сил оборони, залучених до захисту столиці.

Кадровий співробітник Головного управління генерального штабу збройних сил Росії, відомого як ГРУ, завербував агента під час боїв за Київ. Зробив він це дистанційно – через заборонену соцмережу «ВКонтакте», де зрадник публікував свої антиукраїнські коментарі.

Читайте також: СБУ оголосила підозру соратнику Аксьонова, який вербував кримських дітей до «Юнармії»

Під час обшуку в помешканні засудженого правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які він використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь Росії.

Суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України – державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану.

Як повідомляв Укрінформ, до 15 років позбавлення волі засудили агента Федеральної служби безпеки РФ, який коригував ракетні удари по ключових енергооб’єктах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-