Евакуйованих з Донеччини розселять у п’яти громадах Рівненщини - ОВА

Евакуйованих з Донеччини розселять у п’яти громадах Рівненщини - ОВА

Укрінформ
На Рівненщині евакуйованих з Донеччини людей розселять у п’яти громадах. Попередньо очікують понад пів сотні осіб, у тому числі 30 дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОВА Сергій Подолін у Фейсбуці.

«Незабаром на Рівненщину прибуде перший в цьому році евакуаційний потяг із Донеччини. Провів нараду з профільними підрозділами та службами. Людей розселятимуть у п’яти громадах області», - інформує Подолін.

За його словами, влада продовжує відпрацьовувати дорожню карту прийому, проживання, харчування, надання меддопомоги та консультації щодо отримання виплат. Окрім того, на станції прибуття будуть чергувати силовики, патрульні, психологи, працівники ДСНС та екстреної швидкої допомоги. Залучили громадські організації та визначили координаторів.

Він зазначив, що попередньо очікують понад пів сотні осіб, серед них - 30 дітей. Поселятимуть людей сім’ями у приватних будинках, місцях тимчасового проживання.

Як повідомляв Укрінформ, у Донецькій області з 23 березня почнеться евакуація місцевого населення у Рівненську та Волинську області.

На Рівненщині готові зустріти перший евакуаційний потяг із жителями Донеччини.

Читайте також: За тиждень з Донеччини евакуювали ще 155 жителів

На Рівненщині є понад 700 місць для внутрішньо переміщених осіб, майже в кожній громаді можна розмістити по 10-15 людей у місцях компактного поселення.

У Рівному у грудні 2023 року відкрили «Простір інтеграції», де допомагають внутрішньо переміщеним особам та загалом людям, які постраждали від агресії Росії проти України. Область прийняла у себе понад 88 тис. внутрішньо переміщених осіб, з яких 50 тис. залишаються в регіоні на невизначений термін.

Фото: Фейсбук Сергій Подолін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-