За тиждень з Донеччини евакуювали ще 155 жителів

За тиждень з Донеччини евакуювали ще 155 жителів

Укрінформ
На Донеччині рятувальники за минулий тиждень допомогли евакуюватися 155 цивільним: 11 вивезли із зони активних бойових дій та 144 особам - добратися до евакуаційного транспорту.

Про це у Фейсбуці повідомило Головне управління ДСНС у Донецькій області, передає Укрінформ.

«Протягом минулого тижня рятувальники евакуювали 11 людей із зони проведення активних бойових дій, в тому числі: 3 мешканців с. Новоселівка Перша, 3 мешканців смт Желанне та 5 мешканців м. Торецьк Бахмутського району, а також надали допомогу 144 особам в пунктах збору та посадки до евакуаційного транспорту», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що рятувальники Донеччини продовжували щоденно забезпечувати водою мешканців прифронтових населених пунктів, протягом тижня людям було підвезено 128 кубометрів питної та 193 кубометру технічної води.

Бійці ДСНС розвантажили та розвезли за тиждень 22,44 тонни гуманітарного вантажу.

Читайте також: На Сумщині рятувальники показали евакуацію жителів Великописарівської громади

Крім того, піротехніками ДСНС протягом тижня обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 476,77 га території області, виявлено та знищено 301 вибухонебезпечний предмет.

Як повідомлялося, в Донецькій області російські загарбники з грудня 2023 року посилили обстріли населених пунктів, тому вирішено продовжити обов’язкову евакуацію населення.

На території Донеччини наразі залишаються близько 514 тис. мешканців. Від початку повномасштабного вторгнення РФ в безпечні регіони з Донецької області евакуйовано понад 1 млн 355 тис. людей, з них понад 164 тис. дітей.

Фото: Донецька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-