На Хмельниччині відновили електропостачання критичної інфраструктури після ракетної атаки

На Хмельниччині відновили електропостачання критичної інфраструктури після ракетної атаки

Укрінформ
У Хмельницькій області після ранкової ракетної атаки відновили електропостачання об'єктам критичної інфраструктури та поступово повертають світло в оселі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АТ “Хмельницькобленерго”.

“Енергетики заживили критичну інфраструктуру області. Продовжують перезаживлювати оселі та об’єкти побутових і непобутових споживачів за аварійною схемою живлення”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що електрична енергія відсутня частково в 13 населених пунктах, повністю – у двох. Через обстріл розподіл електроенергії відбувається за аварійними схемами живлення. Тому енергетики закликають до ощадливого та раціонального її використання.

У Хмельницькому, за словами міського голови Олександра Симчишина, внаслідок ракетного обстрілу пошкоджено та зруйновано низку житлових будинків, приблизно 250-300 квартир у багатоповерхівках, зазнали руйнувань кілька об'єктів критичної інфраструктури.

“Фактично після терористичної атаки місто було майже повністю знеструмлене. Але, вже навчені досвідом і маючи обладнання, ми оперативно відновили водопостачання і роботу каналізаційного господарства. Усі котельні працюють. Досі є перебої з електропостачанням. Зараз заживлена вся медицина, освіта, інші важливі об'єкти. Плануємо до кінця дня заживити 95 відсотків споживачів. Лише в Південно-Західному мікрорайоні можлива подача світла погодинно, наскільки довго це триватиме - сказати зараз неможливо”, - зазначив Симчишин.

Він додав, що через перебої з електропостачанням частина тролейбусних маршрутів до вечора не курсуватиме, замість них пасажирів перевозять автобуси.

Читайте також: На Прикарпатті загасили пожежу на об’єкті критичної інфраструктури, травмовані двоє людей

У Шепетівці також поступово відновлюють подачу світла та води. Про це кореспондентові Укрінформу повідомив міський голова Віталій Бузиль.

“Маємо пошкодження об'єктів інфраструктури. Тому із водою, і з електроенергією можливі перебої. Але всі служби безперервно і в посиленому режимі працюють. Також котельні підприємства теплових мереж працюють у штатному режимі”, - сказав Бузиль.

Як повідомлялось, у Хмельницькому 22 березня внаслідок ракетної атаки двоє людей загинули, п`ятеро поранених.

Фото ілюстративне: Олександр Гіманов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-