СБУ затримала російського агента, який збирав дані про ППО і коригував удари по Харкову

СБУ затримала російського агента, який збирав дані про ППО і коригував удари по Харкову

Укрінформ
Контррозвідка Служби безпеки України затримала у Харківській області агента воєнної розвідки Росії, який розвідував місця базування та переміщення комплексів протиповітряної оборони Збройних сил України, які захищали Харків.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

Як зазначається, в перші дні повномасштабного вторгнення РФ зловмисник розвідував місця базування та переміщення українських військ, які вели бої за Харків, а також локації вогневих позицій комплексів протиповітряної оборони Збройних сил України. 

Це дозволяло російським бомбардувальникам завдавати удари по місту в обхід протиповітряної оборони, наголосили у відомстві.

Напередодні звільнення регіону фігурант призупинив контакти з російською розвідкою та майже не виходив із власного будинку на околицях Харкова. Втім, співробітники СБУ затримали його у помешканні, де він переховувався.

За даними слідства, ворожим агентом виявився місцевий житель, який був завербований воєнною розвідкою РФ ще до початку повномасштабної агресії проти України. Його близька родичка - одна із командирів російського диверсійно-розвідувального загону "Ірбіс", яка використовує позивний "Багіра". Саме вона була зв’язковою фігуранта.

Читайте також: СБУ затримала інформатора РФ, який шпигував із дронами за ЗСУ на Миколаївщині

Отриману від свого родича інформацію Багіра передавала кадровому співробітнику російської розвідки для планування бойових операцій на східному фронті.

Правоохоронці повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, суд призначив 15 років ув’язнення агенту ФСБ, якийшпигував за далекобійною артилерією Збройних сил України у Дніпропетровській області.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-