Після деокупації із правобережжя Херсонщини евакуювали 44 тисячі осіб

Після деокупації із правобережжя Херсонщини евакуювали 44 тисячі осіб

Укрінформ
Після деокупації правобережжя Херсонщини у безпечніші регіони України виїхали 44 тисячі жителів.

Як передає Укрінформ, про це начальник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Щодо кількості - вже 44 тисячі людей після деокупації правобережжя виїхали до більш безпечних регіонів України. Серед них 6 тисяч - це діти та близько 450 маломобільних осіб», - сказав Прокудін.

Він підкреслив, що евакуація триває постійно, людині треба звернутися на гарячу лінію, оператор розповідає деталі і погоджує час безкоштовного виїзду. Далі, коли людина прибуває на місце, вона отримує, за потреби, тимчасовий прихисток, гуманітарну, психологічну та юридичну підтримку.

Читайте також: З Торецької громади від початку року вивезли майже сто дітей, ще 14 залишаються

Як повідомляв Укрінформ, на деокупованій Херсонщині визначили населені пункти для обов’язкової евакуації у примусовий спосіб родин із дітьми.

Станом на 7 жовтня 2023 року з моменту звільнення правобережжя Херсонщини з області евакуювалися майже 40 тисяч жителів.

ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Фото: Укрзалізниця

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-