На Херсонщині проводять обов’язкову евакуацію понад 800 дітей у супроводі батьків

На Херсонщині проводять обов’язкову евакуацію понад 800 дітей у супроводі батьків

Укрінформ
На Херсонщині з 23 населених пунктів проводиться обов’язкова евакуація понад 800 дітей у супроводі батьків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє поліція Херсонської області у Фейсбуці.

«На Херсонщині поліція спільно з представниками влади та волонтерами проводить евакуацію дітей з обстрілюваних російською армією населених пунктів», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на деокупованій Херсонщині з 23-х населених пунктів, які регулярно та потужно обстрілює російська армія, проводиться обов’язкова евакуація понад 800 дітей у супроводі батьків або законних представників.

Рішення щодо обов'язкової евакуації родин із дітьми з населених пунктів, які постійно обстрілює ворог, ухвалили під час засідання Ради оборони Херсонщини. Як підкреслюється, через різке погіршення безпекової ситуації влада змушена вдатися до такого кроку, щоб зберегти життя дітей, які уже тривалий час живуть під обстрілами, не мають доступу до базових потреб та можливості нормально навчатися.

Обов’язкову евакуацію здійснюють з низки населених пунктів Бериславського, Каховського і Херсонського районів: Дудчан, Качкарівки, Милового, Новокаїр (Милівська сільська тергромада), Золотої Балки, Михайлівки (Новоолександрівська сільська тергромада), Осокорівки (Нововоронцовська селищна тергромада), Берислава, Зміївки, Новоберислава (Бериславська міська тергромада), Тягинки, Бургунки, Львового, Миколаївки, Одрадокам’янки, Ольгівки (Тягинська сільська тергромада), Червоного Маяку (Новорайська сільська тергромада), Веселого, Козацького (Новокаховська міська територіальна громада) Антонівки, Комишан, Садового, Приозерного (Херсонська міська тергромада).

Як інформують у поліції, в цих населених пунктах поліція проводить роз’яснювальну роботу з батьками, переконуючи родини евакуюватися. Правоохоронці вивозять дітей з-під обстрілів у спеціальному броньованому транспорті, на дітях засоби індивідуального захисту. Після чого волонтери та представники місцевої влади перевозять сім’ї до визначених місць проживання. Евакуйованим допоможуть в оформленні спеціальних виплат, отриманні гуманітарної допомоги, облаштуванні побуту та забезпечать психологічною підтримкою.

У поліції закликають не нехтувати життям та здоров’ям дітей і евакуюватися до визначених місць.

Читайте також: На Донеччині обов'язкову евакуацію дітей можуть оголосити ще у двох громадах

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині після деокупації правобережжя евакуювали близько 40 тис. людей, з них – 5 тис. 300 дітей. З 14 вересня, коли прийняли рішення по 31 населеному пункту про обов’язкову евакуацію, виїхало 1203 осіб, з них – 450 дітей.

Рада оборони області розширила перелік населених пунктів, звідки через постійні обстріли радили вивезти дітей, – тоді до 31 населеного пункту додали ще три села.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-