Громаді на Вінниччині повернули землі водного фонду вартістю понад ₴300 мільйонів

Громаді на Вінниччині повернули землі водного фонду вартістю понад ₴300 мільйонів

Укрінформ
У розпорядження Вороновицької територіальної громади на Вінниччині повернули майже 12 га земель водного фонду вартістю 304 млн грн.

Про це у Фейсбуці повідомила Вінницька обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«За сприяння органів прокуратури реально виконано рішення Господарського суду Вінницької області за позовом Немирівської окружної прокуратури до фізичної особи-підприємця про розірвання договору оренди земельної ділянки водного фонду на території Вороновицької селищної ради загальною площею майже 12 га вартістю 304 млн грн та зобов’язання повернути її територіальній громаді», - йдеться у повідомленні.

Прокуратура ініціювала дострокове припинення договірних відносин з орендарем, оскільки той чотири роки не платив за користування земельною ділянкою зі ставком. Внаслідок цього місцевий бюджет втрачав грошові надходження.

Читайте також: На Хмельниччині суд повернув державі землі лісу вартістю ₴9 мільярдів

Після постановлення судом рішення про задоволення позову відповідачем повернуто земельну ділянку та водний об’єкт громаді.

Як повідомлялося, у 2024 році органами прокуратури Вінниччини подано три позови щодо 20 ділянок земель водного фонду загальною площею 885 га.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-