Верещук закликала українців на ТОТ уникати участі у «виборах Путіна»

Верещук закликала українців на ТОТ уникати участі у «виборах Путіна»

Укрінформ
Віцепрем’єрка Ірина Верещук закликала жителів тимчасово окупованих територій не брати участь у російських псевдовиборах.

Як передає Укрінформ, про це Верещук наголосила в ефірі телеканалу «Рада», повідомляє у Фейсбуці Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Посадовиця порадила всіляко уникати участі у псевдовиборах. Тим паче не вдаватися до колабораційної діяльності, не допомагати загарбникам проводити фейкові вибори.

Натомість намагатися виїхати з ТОТ. Зокрема, через пункт пропуску Колотилівка - Покровка, який працює щоденно.

Читайте також: Держдеп США засудив російські вибори на окупованих територіях України

За словами віцепрем’єрки, потрібно зробити все, щоб виїхати. Жодні права, свободи, міжнародні правила і конвенції на тимчасово окупованих територіях не діють. Там немає будь-яких міжнародних організацій.

«Тому якомога менше контакту з окупаційною владою і якомога швидше намагатися евакуюватися. Окупанти можуть обирати собі кого завгодно і що завгодно розповідати у своє виправдання. Головне – щоб українські громадяни всіляко уникали участі у цьому фарсі», – підсумувала Верещук.

Читайте також: Британія засудила путінські «вибори» на окупованих територіях України

Як повідомляв Укрінформ, так звані «вибори» президента Російської Федерації проводитимуться в Росії протягом трьох днів - з 15 по 17 березня 2024 року.

МЗС України наголосило, що проведення псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях України – Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України – є незаконним та не матиме жодних правових наслідків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-