На Хмельниччині у громадян РФ та Білорусі конфіскували понад 200 гектарів

На Хмельниччині у громадян РФ та Білорусі конфіскували понад 200 гектарів

Укрінформ
У Хмельницькій області за позовами прокурорів у громадян Росії та Білорусі конфісковано понад 200 гектарів земель вартістю 8,4 млн гривень.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в Хмельницькій обласній прокуратурі.

“У Хмельницькій області у власність держави в громадян Росії та Білорусі конфісковано понад 200 гектарів земель вартістю 8,4 млн гривень. Рішення судів стосовно ще 60 гектарів чекають на виконання”, - розповів начальник Управління представництва інтересів держави в суді обласної прокуратури Андрій Гаврилик.

За його словами, йдеться про ділянки сільськогосподарського призначення, які іноземці отримали в спадщину. Вони були зобов'язані упродовж року їх відчужити, бо інакше такі землі через суд конфісковують у власність держави. Суди здебільшого ухвалюють заочні рішення на підставі наявних у справах доказів.

“Прокурори упродовж 2023 року та за два місяці цього року подали до суду 216 позовів про конфіскацію більш як 380 гектарів таких земель, виявлених практично по всій території Хмельницької області”, - поінформував посадовець.

Читайте також: На Вінниччині у громадян РФ конфіскували ще три земельні ділянки

Також він зазначив, що закон надає право іноземцям оскаржити ці рішення судів. Утім, як додав Гаврилик, із загального масиву справ відповідачі внесли лише три апеляційні та дві касаційні скарги: у чотирьох із них суди відмовили, ще в одній розгляд триває.

Як повідомляв Укрінформ, у Закарпатській області суд повернув у власність держави понад 50 гектарів земель оборони вздовж кордону з Румунією вартістю 803 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-