За добу росіяни атакували 10 областей України, є загиблі й поранені

За добу росіяни атакували 10 областей України, є загиблі й поранені

Фото
Укрінформ
Російська армія упродовж доби здійснила атаки на 10 областей України, є загиблі та поранені.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведенні обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 четверга, 8 березня.

У Чернігівській області за добу зафіксовано 10 обстрілів. Ворог атакував Новгород-Сіверський та Корюківський райони із мінометів та артилерії. Також зафіксовано два вибухи від боєприпасів, що скинуті з дрону, а ще вибух від FPV - дрону.

У Сумській області вночі та зранку росіяни здійснили 12 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів. Зафіксовано 72 вибухи з міномету, артилерії, обстріл касетними снарядами, пуск авіаційних бомб типу КАБ. Обстрілів зазнали Юнаківська, Краснопільська, Середино-Будська, Есманьська громади.

Читайте також: Росіяни скинули на приватний сектор Торецька авіабомбу, є поранені

Здійснено пуск двох авіаційних бомб типу КАБ по Юнаківській громаді Сумського району. Внаслідок авіаудару пошкоджено приміщення їдальні та гаражі фермерського господарства.

Вчора протягом дня росіяни здійснили 19 обстрілів. Зафіксовано 91 вибух. Обстрілів зазнали Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська громади.

У Запорізькій області минулої доби військовослужбовці РФ завдали 253 удари по 12 населених пунктах.

Загарбники гатили з авіації по Новодарівці та Червоному, здійснили 7 РСЗВ-обстрілів Малинівки та Роботиного, а також 16 БПЛА-атак по Гуляйполю, Новоданилівці, Роботиному й Малинівці.

Читайте також: Загарбники зранку атакували Одещину ракетою Х-31П

228 артударів прийшлися по території Оріхова, Гуляйполя, Малої Токмачки, Омельника, Приморського та інших прифронтових міст і сіл.

Надійшло 20 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

У Дніпропетровській області вчора через ворожий артобстріл зайнявся великий магазин у Нікополі. Вогонь охопив 4 тис кВ м. Пізно ввечері пожежу загасили.

Окрім цього удару, агресор цілив по райцентру ще двічі за день. Не тільки з важкої артилерії, а й дроном-камікадзе.

Постраждала літня жінка. Горів житловий будинок, полум’я рятувальники вгамували. Пошкоджені 6 приватних осель, 3 господарські споруди, авто і лінія електропередач.

Безпілотник російська армія спрямувала і на Марганецьку громаду.

У Харківській області артилерійських та мінометних ударів зазнали близько 22 населених пунктів: Уди, Козача Лопань, Амбарне, Западне, Синьківка, Степова Новоселівка, Котлярівка. Авіаудари ворог наносив по населених пунктах Зарічне, Нестерне, Красний Яр, Чорне, Козача Лопань, Табаївка.

Читайте також: Росіяни за добу обстріляли 22 населені пункти Харківщини

Сьогодні після півночі внаслідок удару КАБом у с. Борова пошкоджено фасад житлового будинку, паркан та автомобіль. У 73-річної власниці домоволодіння гостра реакція на стрес.

У смт Борова Ізюмського району внаслідок обстрілу горів гараж, господарча споруда та два автомобіля. Біля автомобіля загинув 70-річний чоловік. З-під завалів врятовано жінку, постраждало 5 її дітей та чоловік з сусіднього будинку. Пошкоджено 12 будинків.

У Луганській області минулої доби росіяни знов штурмували і обстрілювали Білогорівку. Під вогонь ворога потрапила й Макіївка.

За добу противник здійснив 144 обстріли.

У Донецькій області під вогнем перебували: Красногорівка, Покровськ, Торецьк, с. Галицинівка, с. Єлизаветівка, с. Клебан - Бик, с. Нетайлове, с. Новоукраїнка, с. Романівка, смт Зарічне, смт Щербинівка.

Читайте також: Росіяни скинули КАБи на селище в Донецькій області - поранені двоє жінок

Пошкоджено 45 житлових будинків (з них 10 — багатоквартирні), 10 цивільних автомобілів, адмінбудівля банку, два Будинки культури, будівля ліцею, два складських приміщення, два вантажних автомобіля ЗСУ, господарча споруда, адмінбудівля заводу, ЛЕП, котельня.

Минулої доби війська РФ обстріляли 11 населених пунктів Донеччини / Фото: Національна поліція

На Донеччині за добу одна людина загинула та троє зазнали поранень.

У Миколаївській області вчора ворог завдавав ударів з артилерії по акваторії Очаківської громади.

Сьогодні вночі під ворожим артилерійським обстрілом перебувала Куцурубська громада.

В Одеській області вчора вдень росіяни нанесли ракетний удар по портовій інфраструктурі.

Внаслідок удару загинули п'ятеро осіб, ще декількох людей поранено. Детальна інформація щодо наслідків уточнюється.

У Херсонській області минулої доби ворог обстрілював: Золоту Балку, Берислав, Веселе, Львове, Дудчани, Михайлівку, Велетенське, Антонівку, Садове, Станіслав, Новоберислав та місто Херсон.

Росіяни поцілили у житлові квартали населених пунктів області, зокрема були пошкоджені 16 приватних будинків.

У Херсоні внаслідок обстрілів пошкоджено вищий навчальний заклад, газогін та автомобіль. Також були зафіксовані влучання у припортову інфраструктуру.

Внаслідок ворожих атак у населених пунктах області були влучання в об’єкт критичної інфраструктури та складське приміщення.

Ворог скинув вибухівку з дрона у с. Веселе. Постраждав 66-річний чоловік. Потерпілого доставили до лікарні. Медики надають йому медичну допомогу.

Вдень загарбники обстріляли Корабельний район Херсона. На власному подвір’ї травми отримала 45-річна жінка.

Також російські війська продовжують атакувати Берислав з безпілотників. Черговий удар прийшовся по житловому будинку. Внаслідок скидання вибухового предмета з дрона у власній оселі постраждало подружжя. 59-річний чоловік та його дружина, 58 років, отримали вибухові травми та контузії. Їм надали медичну допомогу. Подальше лікування потерпілі проходитимуть амбулаторно.

Як повідомляв Укрінформ, на фронті минулої доби відбулись 92 бойові зіткнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-