У МКІП спростували російський фейк про «депортацію» жителів Харкова

У МКІП спростували російський фейк про «депортацію» жителів Харкова

Укрінформ
Інформація про те, що Україна нібито оголосила «депортацію» жителів Харкова, готуючи його до оборони, є фейком.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики України, передає Укрінформ.

«Брехня: Київ оголосив про підготовку до оборони Харкова, тому всіх цивільних примусово «депортують» з міста. Таку інформацію публікують у забороненій в Україні російській соцмережі «вконтактє». Правда: українська влада, на відміну від російської, не проводить депортацію. Українців можуть лише евакуювати з найнебезпечніших зон задля захисту їх життя», - йдеться у повідомленні.

У МКІП пояснили, що цивільних, насамперед дітей, евакуюють з найбільш небезпечних громад Харківщини з осені 2022 року - коли майже всю тимчасово окуповану частину області звільнили Сили оборони.

«6 березня 2024 року голова Харківської ОВА Олег Синєгубов анонсував евакуацію 161 дитини з найнебезпечніших громад Куп’янського району. А 24 лютого він оголосив про плани включення 18 сіл Великобурлуцької і Вільховатської громад до зони обов’язкової евакуації через посилення бойових дій. Однак у самому Харкові примусову евакуацію не оголошували», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Росії за вбивство жінки засудили «вагнерівця»-рецидивіста, який повернувся з війни в Україні

У Центрі заявили, що про «примусову депортацію» тим більше не йдеться.

«Такі вкиди – вигадки росіян, спрямовані на поширення панічних настроїв у місті», - зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, 1 березня Президент Володимир Зеленський поінформував, що для захисту Харкова від ракетних ударів, крім систем ППО, потрібно відтіснити російські війська на більшу відстань від міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-