ВРП продовжила тимчасове відсторонення судді Боярського до 9 квітня

ВРП продовжила тимчасове відсторонення судді Боярського до 9 квітня

Укрінформ
Вища рада правосуддя продовжила до 9 квітня тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Олександра Боярського, підозрюваного у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержанні неправомірної вигоди.

Відповідне рішення ВРП ухвалила на своєму засіданні у вівторок, 5 березня, передає Укрінформ.

“Вища рада правосуддя вирішила: клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Клименка Олександра Васильовича задовольнити частково. Продовжити до 9 квітня 2024 року строк тимчасового відсторонення судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Боярського Олександра Олександровича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності”, - оголосив резолютивну частину рішення голова ВРП Григорій Усик.

За відповідне рішення проголосували 14 із 14 членів ВРП.

Доповідаючи питання, член ВРП Олег Кандзюба повідомив, що ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 16 січня 2024 року до підозрюваного Боярського застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів із можливістю внесення застави у розмірі понад ₴1 мільйон. За його словами, того ж дня вказану суму було внесено на рахунок Вищого антикорупційного суду як заставу за Боярського.

Таким чином, зауважив Кандзюба, стосовно судді діє запобіжний захід у вигляді застави з покладенням обов’язків передбачених ст. 194 КПК України. Строк дії ухвали два місяці.

Також член ВРП нагадав, що рішенням ВРП від 23 січня суддя Боярський тимчасово, до 9 березня, відсторонений від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Кандзюба поінформував, що у клопотанні, яке надійшло до ВРП, стверджується, що суддя обгрунтовано підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Читайте також: Апеляційний суд залишив під вартою суддю Тандира

Як повідомлялося, 12 січня поточного року Вища рада правосуддя дала згоду на утримання під вартою судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Олександра Боярського, підозрюваного у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержанні неправомірної вигоди.

Раніше Служба безпеки спільно з НАБУ ліквідувала масштабну корупційну схему в Білгород-Дністровському міськрайонному суді Одеської області. Встановлено, що за 3,5 тис. американських доларів у суді приймалися рішення, які дозволяли чоловікам призовного віку уникнути мобілізації та виїхати за кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-