На Закарпатті викрили двох священників УПЦ МП, які поширювали комуністичну символіку

На Закарпатті викрили двох священників УПЦ МП, які поширювали комуністичну символіку

Фото
Укрінформ
Співробітники СБУ зібрали докази антиукраїнської діяльності настоятеля храму та священника чоловічого монастиря Хустської єпархії УПЦ МП на Закарпатті, які публічно розповсюджували заборонену комуністичну символіку та радянські гасла.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба СБУ.

«Обидва клірики були ідеологічними прихильниками комуністичного режиму та поширювали пропаганду колишнього СРСР. За даними слідства, фігуранти публічно розповсюджували через інтернет заборонену комуністичну символіку та радянські гасла», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, задокументовано факти оприлюднення ними ворожого контенту на власних сторінках у соціальних мережах. Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти злочинної діяльності кліриків.

Читайте також: Настоятель храму УПЦ МП із Дніпропетровщини отримав пʼять років тюрми - навязував пропаганду Кремля

За інформацією пресслужби, під час обшуків у помешканнях фігурантів виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували для пропаганди кремлівських наративів. На підставі зібраних доказів обом клірикам повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України (поширення комуністичної символіки та пропаганда комуністичного тоталітарного режиму).

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого голова СБУ Василь Малюк поінформував, що Служба безпеки України розпочала 73 провадження щодо священнослужителів, які працювали на ворога. Наразі є 22 вироки суду щодо злочинців у рясах.

Фото: пресслужба СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-