Загарбники минулої доби 139 разів обстріляли Луганщину

Загарбники минулої доби 139 разів обстріляли Луганщину

Укрінформ
Російські війська за добу здійснили 139 обстрілів Луганської області, випустили 524 снаряди.

Про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Окупанти масовано атакують на Куп’янській ділянці фронту - там наші захисники відбили справжню навалу з понад 20 штурмів за добу. Водночас ворог залишається доволі активним й на Лиманському напрямку - південніше Невського. У цьому районі - поблизу Тернів - зупинені п’ять спроб росіян просунутися уперед", - повідомив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

За його словами, "загарбники відкривають вогонь уздовж усієї лінії бойового зіткнення - за учора зафіксовано 139 обстрілів. Загалом росіянами випущено 524 снаряди. Під артудари потрапили Невське та Білогорівка".

Жителі тимчасово захопленого Лисичанська повідомляють про складну комунальну ситуацію в місті і заявляють, що комунальні служби в місті "створені виключно на папері. Деякі підприємства виконують відновлювальні роботи, але працюють там особи, яких найняли на конкретний вид ремонтів. Усе інше їх не стосується. Як от аварійні ситуації. Таких бригад в населеному пункті немає".

В обладміністрації підкреслили, що жителям так званої ЛНР обіцяли перерахувати пенсії за законодавством Росії.

Читайте також: Росіяни обстріляли з важкої артилерії Нікопольський район, випустили 25 снарядів

"Втім, людям не зараховують ані пільговий стаж, ані деякі записи у трудовій книжці щодо загального стажу. За відсутності відповідних документів доволі складно знайти підтвердження фактів роботи в трудових архівах. Тому здебільшого люди отримують найменші – соціальні пенсії", - зазначив Лисогор.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби ворог завдав 6 ракетних та 92 авіаційні удари, здійснив 110 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-