Справа про розкрадання: колишній топчиновниці Харківської ОВА призначили понад ₴3,6 мільйона застави

Справа про розкрадання: колишній топчиновниці Харківської ОВА призначили понад ₴3,6 мільйона застави

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід у вигляді застави до керівниці апарату Харківської обласної військової адміністрації у справі про розкрадання понад 15 млн гривень на закупівлі харчових продуктів для гуманітарних потреб.

Про це в Телеграмі повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура, передає Укрінформ.

«Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 3 633 600 грн. Також на особу покладено відповідні процесуальні обов’язки», – ідеться у повідомленні.

Читайте також: НАБУ розслідує понад 60 проваджень щодо зловживань у сфері оборони

Як повідомляв Укрінформ, у лютому Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили керівницю апарату Харківської ОВА у привласненні понад 15 млн грн під час закупівлі продуктів для населення.

Встановлено, що фігурантка діяла у змові зі службовими особами товариства з обмеженою відповідальністю. Дії її кваліфіковані за двома статтями Кримінального кодексу України:

ч. 5 ст. 191 – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою;

ч. 1 ст. 366 – службове підроблення.

Після заяв НАБУ та САП про розкрадання із Харківської ОВА жінку звільнили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-