У Вінницькій громаді планують будівництво екоферми

У Вінницькій громаді планують будівництво екоферми

Укрінформ
У селі Малі Крушлинці Вінницької громади планують будівництво молочнотоварної екоферми на 800 голів великої рогатої худоби.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили Вінницькій міській раді.

«У п'ятницю депутати на сесії міської ради затвердили деталізовані додаткові умови здійснення партнерства в Малих Крушлинцях. Там планується будівництво екоферми. Передбачається, що там будуть встановлені сонячні панелі для забезпечення енергетичної стійкості та енергоефективності, та розглядається будівництво біогазової установки для переробки органічних відходів. Такі підходи відповідають затвердженому міською радою Європейському зеленому курсу», - зазначили у міськраді.

Йдеться про будівництво молочної ферми не менш ніж на 800 голів великої рогатої худоби з потенційною можливістю виготовлення крафтової продукції з молока власного виробництва.

Читайте також: Вінницькі підприємства переходять на «зелені» кіловати

Реалізація цього проєкту дозволить створити у с. Малі Крушлинці, яке входить до складу Вінницької міської територіальної громади, 50 нових робочих місць. Причому на 20% планується влаштувати ветеранів війни.

Реалізувати цей проєкт планують протягом трьох років з дня укладання договору оренди землі та угоди про соціально-економічне партнерство.

Як повідомлялось, Вінниця першою в країні з міських громад затвердила Програму розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки Вінницької громади на 2023-2025 роки. Її реалізовуватимуть на території приєднаних до міста сільських громад. Програмою передбачається створити у громаді бренд «Вінницький фермер», гуртово-роздрібні ринки, а також фермерські кооперативи та екоферми.

Улітку 2023 року у Вінниці підписали тристоронній меморандум про співпрацю між Вінницькою міською радою, Інститутом кормів та сільського господарства Поділля НААН та новоствореною Асоціацією фермерів та приватних землевласників Вінницької міської територіальної громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-