У Харкові спецпогашення блоку марок «І буде весна!» відбулося за участі героїні світлини

У Харкові спецпогашення блоку марок «І буде весна!» відбулося за участі героїні світлини

Фото
Укрінформ
У Харкові спецпогашення нового поштового блоку марок «І буде весна!» відбулося за участі героїні фотографії «Кохання не спинити!» - медсестри Анастасії Грачової.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сюжетом для марки «Кохання не спинити» стала весільна фотографія Анастасії Грачової та Антона Соколова 3 квітня 2022 року. Світлина зроблена біля зруйнованого росіянами Палацу праці в центрі Харкова.

«Ми вирішили одружитися за три дні до самого весілля. Якимсь чудом було знайдене плаття, квіти. Ми на той момент з Антоном волонтерили. І таким чином вирішили нагадати, що Харків воює, і нам потрібні донати, потрібна допомога», - зазначила Анастасія.

За два тижня після одруження Антон дістав поранення.

«17 квітня привезли до обласної лікарні пральну машину. Повертаючись до волонтерського складу, зупинилися біля аптеки, аби купити ліки. Антон вийшов з машини, і почався ворожий обстріл», - розповіла вона.

Її чоловік досі перебуває на лікуванні в Німеччині.

У Харкові спецпогашення блоку марок «І буде весна!» відбулося за участі героїні фото / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

«Ногу врятували. Він продовжує лікування. Буквально місяць тому я вирішила повернутися до Харкова. Дуже скучила. Мені дуже важко було без улюбленої роботи, бути далеко від дому. І син дуже скучив за друзями. Моє серце тут, у Харкові», - зазначила Анастасія.

Читайте також: У Музеї історії України до річниці повномасштабного вторгнення відкрилася виставка «33/10»

Як повідомлялося, компанія «Укрпошта» до 10-річчя війни з Росією та до другої річниці повномасштабного вторгнення підготувала спеціальний поштовий блок «І буде весна!».

На поштовому блоці зображені фотографії, які стали символом українського спротиву: «Захоплення аеропорту «Бельбек». Севастополь, 2014 р.» (автор - Куба Камінський), «Кохання не спинити! Харків, 2022 р.» (Сергій Бобок для AFP), «Світло переможе! «Азовсталь». Маріуполь, 2022 р.» (Дмитро «Орест» Козацький), «Руки піхотинця. Бахмут, 2023 р.» (Максим Дондюк). Тираж – 250 000 примірників.

Спецпогашення марки відбулося 23 лютого по всій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-